Policija Rīgā novērsusi vairākus noziegumus

© Rīgas Pašvaldības policija

Pēdējo dienu laikā Rīgas pašvaldības policijas darbinieki notvēruši četrus vīriešus saistībā ar pārkāpumiem akcizēto preču jomā. Kopā atsavinātas 7100 nelegālās cigaretes un 10 litri šķidruma ar spirtam raksturīgo smaku, vēsta Rīgas pašvaldības policija.

3.maijā Latgales priekšpilsētā, Nēģu ielā, RPP darbinieki veica kontrolpirkumu un iegādājās nelegālās cigaretes no kāda 25 gadus veca vīrieša. Šajā gadījumā atsavinātas 100 cigaretes un sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols.

Savukārt 4.maijā ķēriens bija daudz lielāks - RPP darbinieki saņēma informāciju no Valsts policijas, ka nepieciešams pārbaudīt kādu autovadītāju Torņakalnā, jo ir aizdomas, ka pie viņa varētu būt nelegālās cigaretes. Pārbaudes laikā 41 gadu vecā vīrieša automašīnas bagāžas nodalījumā atrastas 6400 dažādu marku cigaretes ar Baltkrievijas akcīzes preču zīmēm un pieci litri dziras ar spirtam raksturīgo smaku. Darbu notikuma vietā pārņēma VP darbinieki.

Bet 5.maijā kārtības sargi aizturēja divus vīriešus patrulēšanas laikā. Viens no viņiem aizturēts Lāčplēša ielā, kad policisti pamanīja 28 gadus vecs vīrietis, kurš zem jakas kaut ko slēpa. Izrādījās, ka viņš slēpis trīs blokus cigarešu ar Čehijas akcīzes markā. Savukārt otrs aizturēts Ropažu ielā, kur policisti pamanīja 52 gadus vecu vīrieti, kurš rokās nesa 5 litru pudeli, kurā bija šķidrums ar spirtam raksturīgo smaku. Arī šīs personas nogādātas Valsts policijā turpmāko procesuālo darbību veikšanai.

Latvijā

Šā gada septembrī Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Organizētās noziedzības smago un sērijveida noziegumu apkarošanas pārvalde, aizturot organizētu noziedzīgu grupu, Rīgā pārtrauca kāda striptīzkluba darbību. Tur ilgstoši bija plaucis sutenerisms. Par šo noziegumu aizdomās tiek turētas piecas personas, četrām piemērots drošības līdzeklis apcietinājums.