Nogalinātais Daugavpils vicemērs Ņemcovs bijis parādā gandrīz 60 000 eiro

Šodien nogalinātā Daugavpils vicemēra Grigorija Ņemcova ("Latgales tauta") parādsaistības bija 57 432 eiro (40 363 lati) un 475 lati, liecina viņa Valsts ieņēmumu dienesta elektroniskajā datubāzē pieejamā valsts amatpersonas deklarācija par 2009.gadu.

Savukārt ienākumi pērn bijuši vien 14 012 latus lieli. Par darbu Daugavpils pilsētas domē viņš algā saņēmis 7485,84 latus, par darbu izdevniecībā SIA "Latgales reklāma" - 4762,11 latus, bet Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra viņam pensijā samaksājusi 1764,36 latus.

Kā skaidras naudas uzkrājumus Ņemcovs deklarējis 10 000 latu, bet AS "Rietumu Banka" viņš uzkrājis 6126 eiro (4305 latus). Savukārt aizdevumos nelaiķis bija izsniedzis 11 328 latus.

Kā liecina amatpersonas deklarācija, Ņemcova īpašumā bija divi dzīvokļi Daugavpilī, bet valdījumā viņam bija garāža.

Pērn Ņemcovs bijis ne tikai Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks, bet arī pildījis "Latgales reklāmas" un SIA "Mediju aģentūra "Miljons"" valdes locekļa amatus.

"Latgales reklāmā" viņam piederēja 55 kapitāldaļas 1100 latu vērtībā, bet "Mediju aģentūrā "Miljons"" - viena kapitāldaļa 2000 latu vērtībā.

Kā ziņots, Ņemcovs tika nogalināts šodien ar diviem šāvieniem galvā Daugavpilī, Lāčplēša ielā, apstiprināja Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību biroja priekšniece Ieva Rekšņa.

Pašlaik notikuma vietā strādā policijas darbinieki. Sākts kriminālprocess, un policija pieļauj divas iespējamās nozieguma versijas, proti, noziegums saistīts ar Ņemcova darbību vai tas pastrādāts personīgu motīvu dēļ.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.