Nošauts Daugavpils vicemērs Grigorijs Ņemcovs

Šodien Daugavpilī ar diviem šāvieniem galvā nogalināts Daugavpils domes deputāts, vicemērs Grigorijs Ņemcovs ("Latgales Tauta"), aģentūrai LETA apstiprināja Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību biroja priekšniece Ieva Rekšņa.

Kā sacīja Rekšņa, 1948.gadā dzimis vīrietis nogalināts Daugavpilī, Lāčplēša ielā.

Pašlaik notikuma vietā strādā policijas darbinieki.

Sākts kriminālprocess.

Kā liecina Ņemcova ienākumu deklarācija par pērno gadu, viņam pieder divi dzīvokļi Daugavpilī, kā arī garāža. Skaidrā naudā viņš bija uzkrājis desmit tūkstošus latu, bet bankā bija noguldīti 6126 eiro.

Ņemcovam bija parādsaistības 475 latu un 57432 eiro apmērā, bet citām personām viņš bija aizdevis 11 328 latus. Politiķim piederēja kapitāldaļas divos uzņēmumos - Daugavpils izdevniecības firma "LATGALES REKLĀMA" un "Mediju aģentūra "Miljons"".

Latvijā

Inovāciju, radošuma un sadarbības pasākums “Baltic AI Hack, Gen AI Hackathon” Rīgas Tehniskajā universitātē notika no 4. līdz 6. oktobrim un pulcēja studentus no visām Baltijas valstīm. Studentu uzdevums bija risināt reālās dzīves problēmas, izmantojot mākslīgā intelekta spēku. Viņi izstrādāja novatoriskus risinājumus tādās jomās kā dizains, mārketings un uzņēmējdarbība.