Uz Latvijas ceļiem cieš riteņbraucēji

Aizvadītajās dienās Latvijā satiksmes negadījumos uz ceļiem smagi cietuši divi riteņbraucēji, kuri pārvietojušies, būdami alkohola reibumā, bet Rīgā pēc negadījuma viens riteņbraucējs no gūtajām traumām miris, informē Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD).

Vakar Daugavpilī automašīna notrieca 19 gadus vecu jaunieti, kurš ar satiksmes negadījumā gūtu smadzeņu satricinājumu un apakšstilba lūzumu nogādāts stacionārā.

Savukārt pēc plkst.22 vieglā automašīna Madonas rajona Liezeres pagastā nebija pamanījusi 43 gadus vecu sievieti, kura tumsā ar velosipēdu brauca pa grantētu ceļu. Neatliekamās medicīniskās palīdzības mediķi cietušajai konstatēja mugurkaula skriemeļu bojājumu. Ar aizdomām par iespējamu mugurkaula skriemeļu lūzumu sieviete nogādāta slimnīcā.

Traģisks gadījums Rīgā tika reģistrēts aizvadītajā svētdienā ap pusdienas laiku, kad garāmbraucoša mašīna notrieca 36 gadus vecu riteņbraucēju, kas no gūtām traumām notikuma vietā mira.

NMPD stāsta, ka, iestājoties siltam laikam, mediķu brigādēm nācies sniegt palīdzību jau vairākiem smagi cietušiem riteņbraucējiem. Tāpēc mediķi aicina: pirms uzkāpt uz velosipēda, vispirms ir jāizvērtē, cik drošs ir maršruts un vai nepastāv risks, ka kāda garāmbraucoša mašīna varētu riteni aizķert. Tāpat riteņbraucējiem nevajadzētu aizmirst, ka arī viņi ir ceļu satiksmes dalībnieki, tāpēc arī ar velosipēdu nedrīkst braukt alkohola reibumā.

NMPD Operatīvās vadības centra vadītāja Vija Grigale atgādina: pat pie vismazākā trieciena velosipēdists var nenoturēties uz riteņa, krist un gūt ne vien nobrāzumus un sasitumus, bet nopietnas traumas, kas var apdraudēt viņa dzīvību. Īpaši uzmanīgiem velobraucējiem jābūt vietās, kur nav speciāli viņiem paredzētu celiņu un riteņbraucēji pārvietojas pa ielas braucamo daļu.

Latvijā

Dzelzceļa "Rail Baltica" projektā ir jāņem vērā, ka privātās un publiskās partnerības (PPP) modeļa izveide ir sarežģīta un laikietilpīga, trešdien "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijā sacīja Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāre Baiba Bāne.

Svarīgākais