VID cepumu un auzu pārslu pakās atrod kontrabandas cigaretes

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) darbinieki šodien novērsuši mēģinājumu Latvijā nelegāli ievest 1640 cigaretes, kas bijušas paslēptas cepumu un auzu pārslu pakās, informēja VID Komunikācijas nodaļā.

Silenē pārbaudot "Volkswagen Passat", kas robežu bija šķērsojusi pa zaļo koridoru, tādā veidā norādot, ka tajā nav deklarējamu preču, taču VID darbiniekiem, veicot minētās automašīnas pasažieru intervēšanu, radās aizdomas par iespējamu muitas noteikumu pārkāpumu, tādēļ transportlīdzeklis tika novirzīts padziļinātas muitas kontroles veikšanai.

Kontroles rezultātā ar metāla detektora palīdzību VID darbinieki atklāja, ka automašīnas pasažieru bagāžā auzu pārslu un cepumu pakās paslēptas 1640 dažādu marku "Premjer", "Monte Carlo", "Winston", "Glamour" cigaretes ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Par minēto pārkāpumu noformēts administratīvā pārkāpuma protokols pēc Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 201.12 panta par muitošanai pakļauto preču ievešanu Latvijas muitas teritorijā, noslēpjot šīs preces no kontroles, vai tās nedeklarējot.

Paslēptās cigaretes ir izņemtas un līdz lietas izskatīšanai atradīsies muitas kontroles punkta aizturēto preču noliktavā.

Kopš 8.marta, kad tika pastiprināti muitas kontroles pasākumi, lai novērstu nelegālu akcīzes preču ievešanu valstī, līdz 5.aprīlim uz Latvijas robežas ar Krieviju un Baltkrieviju esošajos muitas kontroles punktos strādājošie VID darbinieki izņēmuši vairāk nekā 1,1 miljonu cigarešu.

Latvijā

Augstākā tiesa atteikusies ierosināt kasācijas tiesvedību lietā, kurā bijušajam Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Personālvadības pārvaldes direktora vietniekam Uldim Bāram piespriests sabiedriskais darbs par apzināti nepatiesu ziņojumu par sevišķi smaga nozieguma izdarīšanu nolūkā panākt kriminālprocesa sākšanu pret noteiktām amatpersonām, noskaidroja aģentūra LETA.

Svarīgākais