TRAĢISKO avāriju Olaines pusē centās novērst, taču nespēja

© Ekrānšāviņš, raidījums "Degpunktā"

Raidījums "Degpunktā" ziņo par trešdien notikušo avāriju Olaines pagastā, kur dzīvību zaudēja automašīnas pasažieris.

Raidījums "Degpunktā" ziņo par trešdien notikušo avāriju Olaines pagastā, kur dzīvību zaudēja automašīnas pasažieris.

Raidījums vēsta, ka uz kāda uz kāda nomaļa ceļa, kas savieno divus dārzkopības kooperatīvus notikusi smaga avārija, kurā gājis bojā viens, bet smagi savainots vēl kāds vīrietis.

Avārija notikusi īsi pirms plkst 4.00, kad kādā gara līkuma ārmalā eglē lielā ātrumā ietriecies “Audi” spēkrats. Visapkārt mētājušās sasistā auto detaļas, stikla lauskas. Vrakā sēdošajiem ir nepieciešama steidzama palīdzība. Redzot, ka salonā atrodas vismaz divi, smagi ievainoti cilvēki, aculiecinieks steidzis zvanīt 112, ziņo "Degpunktā".

"Degpunktā" filmēšanas komandai izdodas sastapt kādu sievieti, kura pēdējā tikusies ar abiem vīriešiem. Kā izrādās, abi ir brālēni un pagājušajā naktī bija iegriezušies ciemos pie sievietes, kur lietots alkohols. Drīz abi nolēmuši, ka laiks doties mājup uz aptuveni desmit kilometrus attālo Plakanciemu.

“Es zināju, ka viņi brauks un zvanīju uz policiju, lai policisti atbrauktu un viņus kā apturētu. Es zvanīju vairākas reizes. Zvanīju arī brāļiem un viena sievai,” raidījumam atklāj sieviete. Diemžēl tas nav novērsis traģisko negadījumu. Sieviete cerējusi, ka policija paspēs aizkavēt iereibušos vīriešus.

“Slikti, ka nevarēju viņus apturēt. Protams, es centos to darīt, centos pierunāt, lai pārnakšņo pie manis, paliek, bet par lielu nožēlu, viņus nevarēja pierunāt… Vienīgais, ko varēju darīt, bija zvanīt visiem, lai kāds viņiem brauc pretī, kaut kā panāk, ka viņi apstājas. Bet, tur jau nebūtu viņus apturējuši, jo avārija notika tepat netālu, burtiski tepat,” raidījumam stāsta iedzīvotāja.

No rīta sievieti sazvanījis viņas brālis un sācis kliegts, kāpēc viņa neapturēja abus vīriešus. "Kā es varu divus pieaugušus vīriešus piespiest palikt, ja viņi ir izdomājuši, ka braukt?! Viņi negribēja palikt. Zem riteņiem gulties nevarēju. Man ir bērns,” norāda sieviete.

Valsts policijā raidījumam apstiprina, ka tik tiešām šorīt jau plkst. 2:37 saņemta pirmā ziņa par iereibušo šoferi, kurš Stīpniekos grasījies sēsties pie stūres un uz notikuma vietu nosūtīta ceļu policijas ekipāža. Tuvojoties notikuma vietai plkst. 2:51 policisti precizējuši informāciju par meklējamo auto un tā iespējamo atrašanās vietu, taču tas nav palīdzējis sastapties ar dzērājšoferi.

Meklējumi tuvējā apkārtnē turpināti, taču plkst. 3:46 saņemta aculiecinieka ziņa par jau avarējušo auto. Tā kā avārijā gājis bojā pasažieris, pret “Audi” vadītāju ierosināts kriminālprocess un noris izmeklēšana.

Svarīgākais