Policisti Rīgā dzenas pakaļ un notver bēgošu zagli

© Gints Ivuškāns, F64 Photo Agency

1.aprīļa rītā Rīgas pašvaldības policijas Zemgales pārvaldes darbinieki, patrulējot Āgenskalnā, pamanīja kādu bēgošu vīrieti. Vairāki netālu esošie daudzdzīvokļu nama iedzīvotāji ar rokām māja policijas darbiniekiem, norādot pusi uz kuru aizskrējis vīrietis.

Bēglis, pamanot policijas tuvošanos, ieķērās sētā un centās tai pārlekt, taču turpat tika panākts un aizturēts. Mirkli vēlāk no blakus esošā nama iedzīvotājiem noskaidrots, ka vīrietis no kāpņu telpas centies iznest velosipēdu, koka vērpjamo ratiņu un galdu.

Vīrieti iztraucējusi namā dzīvojoša pensionāre, kura likusi mantas tūliņ sanest atpakaļ un piesaistījusi citu kaimiņu uzmanību. Iedzīvotāji likuši vīrietim palikt notikuma vietā, lai izsauktu policiju. Garnadzis sākotnēji centies pierunāt nama iedzīvotājus policiju nesaukt, tomēr, kad tas nav izdevies meties bēgt.

Aizturētais savu vainu noliedza, apgalvojot, ka mantas lūdzis iznest ārā kāds draugs, kurš solījis par darbu samaksāt 30 eiro.

Apsekojot namu, sastapts velosipēda īpašnieks, kurš dzirdējis rosību kāpņu telpā, taču nodomājis, ka kaimiņi koplietošanas telpās veic kādus darbus, tāpēc nav pievērsis uzmanību. Vēlāk gan atskārtis, ka velosipēda slēdzene ir uzlauzta. Cietušais izteica vēlmi par notikušo rakstīt iesniegumu, lai vainīgais tiktu saukts pie atbildības.

Garnadzis aizturēts un nogādāts Valsts policijā turpmāko procesuālo darbību veikšanai.

Svarīgākais