Zaglim Rīgā "vakara izklaides" beidzas policijas iecirknī

© facebook/ Rīgas Pašvaldības policija

1.aprīļa naktī Rīgas pašvaldības policijas Operatīvās vadības un drošības uzraudzības pārvaldes darbinieki, patrulējot Vecrīgā, pamanīja kādu jaunieti, kuram rokās bija sieviešu somiņa. Jaunais vīrietis, ieraugot policijas tuvošanos, centās nozust no likumsargu redzesloka, vēsta Rīgas pašvaldības policija.

Policisti nolēma pārbaudīt jaunieša aizdomīgās rīcības motīvus. Puisis paspēja aiziet aiz ēkas stūra, kur viņš tika panākts un apturēts, taču sieviešu somiņa bija pazudusi. Blakus jaunietim pamanīta atkritumu urna. Atverot tās vāku, atrasta somiņa, kurā savukārt bija kādai jaunai sievietei piederoša pase.

Jaunietis apgalvoja, ka sieviešu somiņu atradis pie kāda Vecrīgas nakts kluba un nolēmis to paņemt.

Uz aizdomu pamata par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu 19 gadus vecais jaunietis aizturēts. Pārmeklēšanas laikā jaunā vīrieša jakas kabatā atrasts sieviešu maks, savukārt aiz zeķes pamanīts paslēpts mobilais telefons. Jāpiebilst, ka personu datu pārbaudes laikā noskaidrots, ka jaunietis savos gados jau paspējis sēdēt cietumā, kā arī vairākkārtīgi sodīts saistībā ar narkotiku realizāciju.

Ievietojot izņemtās mantas drošības maisā, pie aizturētā atrastais mobilais telefons sāka zvanīt. Zvanītāja skaidroja, ka ir somiņas īpašnieces draudzene un abas meklējot pazudušās mantas. Jauniete informēta par notikušo un to, ka mantas kopā ar iespējamo zagli tiks nogādātas Valsts policijas iecirknī turpmāko procesuālo darbību veikšanai.

Svarīgākais