Rudbāržos, iespējams, nogalināta trīs gadus veca meitenīte [papildināts]

Pagaidām neskaidros apstākļos Skrundas novada Rudbāržos nomirusi trīs gadus veca meitenīte. Policija kā vienu no versijām izvirzījusi arī slepkavību, lai gan, kā nra.lv, atzina vairāku dienestu pārstāvji, iespējams, ir noticis traģisks nelaimes gadījums.

Skrundas Sociālā dienesta vadītāja Anda Vītola nra.lv pastāstīja, ka dienesta darbinieki runājuši ar meitenītes audžumammu un viņa atklājusi, ka mazulīte nomirusi mammai rokās krampju lēkmē. Kas būtu izraisījis šos krampjus neviens nezina pateikt, jo pirms tam bērns regulāri vests pie ārsta un nekādas saslimšanas nav konstatētas.

Nra.lv ziņoja, ka policija vakar ap pulskten 12.30 Skrundas novada Rudbāržu pagastā kādās lauku mājās atradusi mirusi 2007. gadā dzimušu meitenīti. Pēc policijas sniegtās informācijas, uz bērna mirstīgajām atliekām tika konstatēti miesas bojājumi sasitumu un nobrāzumu veidā. Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Jolanta Knīse nra.lv pastāstīja, ka meitenītes nāves apstākļus un iemeslus noskaidros kriminālprocesā, kas sākts pēc Krimināllikuma 13.nodaļas - par noziedzīgiem nodarījumiem pret personas veselību. Nozīmētas visas nepieciešamās ekspertīzes, notiek izmeklēšana.

Pašlaik policija nav izvirzījusi versijas par meitenītes nāves apstākļiem. Nevienas aizdomās turamās personas šajā kriminālprocesā pašlaik nav. Kamēr notiek izmeklēšana, policija sīkāku informāciju par notikušo nesniedz.

Skrundas Sociālā dienesta vadītāja A. Vītola norāda, ka viņa pašlaik neņemas spriest, kā meitenīte mirusi. Tomēr atzina, ka ģimene bijusi ciešā kontaktā ar Sociālo dienestu. "Mēs bijām ciešā kontaktā, bet ļoti labā nozīmē. Vecāki strādīgi, atsaucīgi, meitenītes nāca pie mums, bieži kontaktējāmies,” stāsta A. Vītola. Ģimene bijusi arī dienesta redzeslokā kā mazturīgie, saņēmuši regulāru palīdzību. Ģimenē bez mirušās meitenītes ir trīs lielākas meitas. A. Vītola stāsta, ka mazā meitenīte bija audžumeitiņa, ievietota šajā ģimenē tikai pērnā gada decembrī. Pirms tam viņa bija dzīvojusi sociālā riska ģimenē, kur māte nerūpējās par viņu. „Protams, audžuģimeni pirms tam izvērtējām un tā pilnīgi atbilda aizbildņa pienākumu pildīšanai, lai arī trūcīgi, bērnus ļoti mīl un rūpēja,” stāsta A. Vītola. Tagad ģimene esot satriekta un pašvaldība piedāvājusi psihologa palīdzību.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Ilze Bukša nra.lv sacīja, ka ātro palīdzību izsaukusi ģimene. „Izsaukums bija pie maza bērna, kuram ir krampju lēkme un apstājusies elpošana,” stāsta I. Bukša, „ātrā palīdzība aizbrauca desmit minūtēs, bet bija jau par vēlu.”

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.