Valdlaučos nakts laikā jaunieši nolaupa sievietei somu un naudu

© Valsts policija

Pirmdien, 27. februārī, pēc pulksten desmitiem vakarā Valsts policija saņēma zvanu no kādas Ķekavas pagasta Valdlauču iedzīvotājas, kura ziņoja, ka pirms mirkļa viņai uz ielas uzbrukuši svešinieki un nolaupījuši somiņu. Noziegums noticis pēc tam, kad jaunā sieviete ap pulksten desmitiem vakarā bija pabeigusi darbu tuvējā veikalā un devusies mājās. Pie viņas piegājuši divi jauni vīrieši. Pielietojot fizisku spēku, viņi izrāvuši somiņu, kurā atradušies 200 eiro, un aizbēguši.

Notikuma vietā ieradās Baložu iecirkņa policisti. Veicot izmeklēšanas darbības, likumsargi noskaidroja, ka noziegumu, iespējams, izdarījuši 1996. un 1997. gadā dzimuši jaunieši no Rīgas. Vecākais no viņiem jau iepriekš sodīts par mantiskiem noziegumiem, savukārt jaunākais iepriekš nav nonācis policijas redzeslokā.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 176. panta otrās daļas - par laupīšanu, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Iepriekš nesodītajam jaunietim ir piemērots drošības līdzeklis policijas uzraudzība. Savukārt otrs jaunietis šobrīd atrodas izolatorā un tiesa lems par drošības līdzekļa apcietinājuma piemērošanu šai personai.

Svarīgākais