Augstākā tiesa noraida prasību pret policiju par morālu pazemošanu

Šodien Augstākās tiesas Civillietu tiesu palāta noraidīja Tatjanas Andersones prasību pret Latvijas Republikas Iekšlietu ministriju, Harladu Dauginoviču un Ilvu Pakalni par goda un cieņas aizskāruma novēršanu un kompensācijas Ls 20 000 apmērā piedziņu.

Apelācijas instances tiesa šodien pasludināja saīsināto spriedumu. Pilns tiesas spriedums būs pieejams pēc 21.aprīļa un tad lietas dalībnieki to 30 dienu laikā varēs pārsūdzēt Augstākās tiesas Senātā, nra.lv informēja Augstākās tiesas preses sekretāre Baiba Kataja. Apelācijas instances tiesa lietu tiesas sēdē izskatīja 25.martā sakarā ar prasītājas apelācijas sūdzību par Rīgas apgabaltiesas 2007.gada 7.marta spriedumu, ar kuru prasība tika noraidīta.

Prasību tiesā T.Andersone cēlusi pēc tam, kad kādas krimināllietas izmeklēšanā 1996.gadā, kurā prasītāja atzīta par cietušo, pratināšanas laikā izziņas inspektore I.Pakalne T.Andersoni esot morāli pazemojusi un ar draudiem centusies piespiest viņu atteikties no liecībām. Andersone par šādu policijas darbinieces rīcību informējusi Jelgavas policijas priekšnieku H. Dauginoviču, taču arī viņš atbildējis rupjā un pazemojošā formā.

Izskatot lietu pirmajā instancē, Rīgas apgabaltiesa 2007. gada 7.martā prasību noraidījusi, norādot, ka prasība satur vispārējus norādījumus par atbildētāja necienīgu rīcību pret prasītāju. Izņemot prasītājas apgalvojumu, nekādi pierādījumi prasībā minētajiem faktiem nav iesniegti. Bez tam prasītāja nav norādījusi, kādā veidā minētie fakti ietekmē viņas novērtējumu sabiedrības acīs.

Apelācijas sūdzību par pirmās instances tiesas spriedumu iesniedza prasītāja.

Latvijā

Valdība nesaskata iespēju piešķirt finansējumu Rīgas Svētā Jēkaba katedrāles atjaunošanai un Aglonas bazilikas svētceļnieku komunikācijas centra ēkas siltināšanai, izriet no Kultūras ministrijas (KM) sagatavotā Ministru kabineta (MK) atbildes vēstules projekta Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas Latgales apakškomisijai, kas pieejams Tiesību aktu portālā.

Svarīgākais