Akmeņogļu kravās atrod ievērojamu nelegālo cigarešu daudzumu

© Kaspars Krafts, F64 Photo Agency

Veicot muitas kontroles pasākumus uz Latvijas robežas ar Baltkrievijas Republiku, VID Muitas pārvaldes amatpersonas novērsa 740 000 gab. cigarešu kontrabandu. Cigaretes bija noslēptas kravas vilcienu vagonos zem akmeņoglēm.

Šī gada 24.februārī Indras muitas kontroles punktā, veicot divu no Baltkrievijas Republikas iebraukušo kravas vilcienu sastāvu fizisko kontroli, muitas amatpersonas konstatēja akmeņoglēs ieraktas 69 melnā polietilēna plēvē iepakotas kastes ar cigaretēm. Kontroles rezultātā tika izņemti 690 000 gab. cigarešu "Premjer" ar Baltkrievijas Republikas akcīzes markām.

Savukārt 25.februārī Indras muitas kontroles punktā muitnieki sadarbībā ar Valsts robežsardzes amatpersonām vienā pusvagonā atklāja zem akmeņogļu slāņa noslēptus desmit nestandarta iepakojumus, kuros atradās cigaretes. Pie vienas no kastēm bija piestiprināts GPS. Atverot iepakojumus, tajos konstatēti 50 000 gab. cigarešu "Premjer" ar Baltkrievijas Republikas akcīzes markām.

Par konstatētajiem muitas noteikumu pārkāpumiem saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 201.12 pantu uzsāktas lietvedības administratīvo pārkāpumu lietās, kas nodotas VID Muitas policijas pārvaldei jautājuma lemšanai par kriminālprocesa uzsākšanu.

Svarīgākais