KNAB pieķer Darba inspekcijas inspektoru kukuļņemšanā

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) nosūtījis Daugavpils prokuratūrai 2010.gada janvārī uzsāktā kriminālprocesa materiālus, ierosinot saukt pie kriminālatbildības Valsts darba inspekcijas amatpersonu par kukuļa pieņemšanu 130 latu apmērā.

KNAB rīcībā esošie materiāli liecina, ka 2009.gada novembrī veiktās pārbaudes rezultātā Latgales reģionālās Valsts darba inspekcijas (VDI) vecākais inspektors konstatēja darba drošības pārkāpumus kādā privātā komercuzņēmumā, nra.lv informēja KNAB pārstāvis Andris Vitenburgs.

Izmeklēšanā noskaidrots, ka VDI vecākais inspektors, izmantojot savu dienesta stāvokli, pieprasījis un pieņēmis kukuli 130 latu apmērā, lai uzņēmumam netiktu piemēroti administratīvie sodi.

Uzskatot, ka pirmstiesas izmeklēšanas laikā ir savākti pietiekami pierādījumi, KNAB izmeklētājs ierosina uzsākt kriminālvajāšanu pret VDI amatpersonu par kukuļņemšanu.

Aizdomās turētajai amatpersonai piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi – aizliegums pildīt amata pienākumus, aizliegums tuvoties konkrētai personai un aizliegums izbraukt no valsts.

Svarīgākais