KNAB lūdz sākt kriminālvajāšanu pret VDI amatpersonu par 130 latu liela kukuļa pieņemšanu

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) nosūtījis Daugavpils prokuratūrai šā gada janvārī sāktā kriminālprocesa materiālus, ierosinot saukt pie kriminālatbildības Valsts darba inspekcijas (VDI) amatpersonu par kukuļa pieņemšanu 130 latu apmērā, aģentūru LETA informēja KNAB preses pārstāvis Andris Vitenburgs.

KNAB rīcībā esošie materiāli liecina, ka 2009.gada novembrī veiktās pārbaudes rezultātā Latgales reģionālās VDI vecākais inspektors konstatēja darba drošības pārkāpumus kādā privātā komercuzņēmumā.

Izmeklēšanā noskaidrots, ka VDI vecākais inspektors, izmantojot savu dienesta stāvokli, pieprasījis un pieņēmis kukuli 130 latu apmērā, lai uzņēmumam netiktu piemēroti administratīvie sodi.

Uzskatot, ka pirmstiesas izmeklēšanas laikā savākti pietiekami pierādījumi, KNAB izmeklētājs ierosina sākt kriminālvajāšanu pret VDI amatpersonu par kukuļņemšanu pēc Krimināllikuma 320.panta 2.daļas - par kukuļa pieņemšanu, ja tas pieprasīts. Saskaņā ar minēto likuma pantu vainīgā persona var tikt sodīta ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu.

Aizdomās turētajai amatpersonai piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi - aizliegums pildīt amata pienākumus, aizliegums tuvoties konkrētai personai un aizliegums izbraukt no valsts.

Latvijā

Augstākā tiesa atteikusies ierosināt kasācijas tiesvedību lietā, kurā bijušajam Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Personālvadības pārvaldes direktora vietniekam Uldim Bāram piespriests sabiedriskais darbs par apzināti nepatiesu ziņojumu par sevišķi smaga nozieguma izdarīšanu nolūkā panākt kriminālprocesa sākšanu pret noteiktām amatpersonām, noskaidroja aģentūra LETA.

Svarīgākais