"Rīgas satiksmes" kontrolieri piekāvuši bezbiļetnieku

Ne vien naudas sods, bet arī nogāšana zemē, sitieni ar ceļgaliem un elkoņiem var draudēt bezbiļetniekam, ko pieķērusi "Rīgas satiksmes" biļešu kontrole, liecina aģentūras LETA rīcībā esošais aculiecinieka uzņemtais video.

Video sižetā redzams, ka Lielās piektdienas, 2.aprīļa, pēcpusdienā "Rīgas satiksmes" biļešu kontrolieri Raiņa bulvārī brutāli izrēķinās ar 1.maršruta autobusā noķertu "zaķi".

Video autors, kurš vēlējies palikt anonīms, telefonintervijā "LETA video" stāsta, ka pamanījis šo incidentu, braucot savā mašīnā garām kontroles apturētajam autobusam. Viņš apstājies, ieraugot, ka kontrolieri izstūmuši no autobusa pasažieri, nogāzuši viņu zemē un sākuši sist.

"Viņi izvilka cilvēku no autobusa. Nogāza viņu zemē, izlauza viņam rokas un sāka viņu sist ar elkoņiem un ceļgaliem," norādīja aculiecinieks. Video autors stāstīja, ka šim notikumam bijis daudz aculiecinieku, kuri pauduši sašutumu par notiekošo.

"Uz aculiecinieku aizrādījumiem kontrolieri nereaģēja. Tur bija aculiecinieki, kuri pienākuši pie kontrolieriem un prasījuši tos nosaukt savu vārdu un uzvārdu. Kontrolieri uz šiem aicinājumiem nereaģēja, bet kontrolieru kartes ar bildi, vārdu un uzvārdu tie noslēpa zem zaļajām vestēm," stāstīja aculiecinieks.

Uz video autora aizrādījumiem par cilvēka sišanu kontrolieri neko neatbildējuši, bet ar mobilajiem tālruņiem sākuši bildēt viņa automašīnu.

"Tas cilvēks nebija nekāds bīstams noziedznieks. Biļešu kontrolieriem nav tiesību šādi rīkoties. Viņi klusējot bildēja manu mašīnu. Es viņiem sacīju: bildējiet, bildējiet, man no jums nav bail - neesmu neko nosodāmu izdarījis. Man šķiet, ka viņi bija noraizējušies par to, ka es viņus nofilmēju," stāstīja video autors.

"Gribu uzsvērt, ka policija pienāca vēlāk - cilvēku nogāza zemē un sita kontroles darbinieki, kuriem nav tiesību šādi rīkoties. Tas cilvēks nebija nekāds bīstamais noziedznieks, viņš nebija bruņojies, un man nav skaidrs, ar kādām tiesībām kontrolieri šādi izrīkojās. Esmu ļoti vīlies, ka pie mums kontrolieri šādi rīkojas," sacīja sarūgtinātais aculiecinieks.

Pēc tam, kad biļešu kontrolieri savu misiju bija izpildījuši, likumsargi, kuri pirms tam notikušo vērojuši no malas, uzlika pieķertajam bezbiļetniekam roku dzelžus un aizveda viņu uz policijas autobusiņu.

"Rīgas satiksme" ir konstatējusi faktu, ka 2.aprīlī 1.maršuta autobusā noticis incidents, aģentūrai LETA sacīja uzņēmuma preses sekretārs Viktors Zaķis.

"Patlaban notiek faktu noskaidrošana un lietas izmeklēšana," sacīja Zaķis.

Latvijā

Dzelzceļa "Rail Baltica" projektā ir jāņem vērā, ka privātās un publiskās partnerības (PPP) modeļa izveide ir sarežģīta un laikietilpīga, trešdien "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijā sacīja Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāre Baiba Bāne.

Svarīgākais