Zaglis apsūdzības uzrādīšanas laikā prokuroram nozog mobilo tālruni

31.martā Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona prokuratūras prokurori piedzīvojuši bezkaunīgu rīcību no kāda vīrieša, kurš tika atvests uz prokuratūru apsūdzības uzrādīšanai. Par zādzību aizturētais vīrietis kādam prokuroram nozadzis mobilo tālruni.

Kā pastāstīja Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona prokuratūras virsprokurore Indra Petruhno, vīrieti dienu iepriekš bija aizturējuši Ziemeļu policijas iecirkņa darbinieki, jo viņš bija apzadzis veikalu "Rimi". Jau nākamajā dienā zaglis tika vests uz prokuratūru kriminālvajāšanas sākšanai.

Prokurors, apsēdinājis savu "klientu" pie galda, uz mirkli izgājis aiz durvīm pie policista. Atgriežoties, viņš pabeidzis apsūdzības uzrādīšanas procedūru, un zaglis aizvests tālāk uz Centra policijas iecirkni, jo arī šajā pilsētas rajonā viņš jau tika meklēts par kāda nozieguma izdarīšanu.

Vēlāk noskaidrojās, ka zaglis bija nozadzis mobilo tālruni prokuroram, kura galds atradās blakus šīs lietas uzraugošajam prokuroram. Kolēģis, atgriežoties kabinetā un meklējot savu tālruni, domājis, ka kolēģi pajokojuši, paslēpjot to. Saprotot, ka, iespējams, apsūdzētais varētu būt nozadzis telefonu, nekavējoties tika ziņots kolēģiem Centra iecirknī. Tur, pārbaudot vīrieša personīgās mantas, mobilais tālrunis arī tika atrasts.

Pret vīrieti tika sākts vēl viens kriminālprocess. Petruhno zināja teikt, ka aizturētais ir jau iepriekš sodīts, viņš ir arī narkotiku lietotājs.

Zagļa bezkaunība, zogot pat prokuratūras telpās, šokējusi daudzus šīs prokuratūras darbiniekus.

Svarīgākais