Lidostā aiztur no Ņujorkas ieceļojošu meklēšanā izsludinātu latvieti

© F64

Pirmdien, 6.februārī Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 27 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 13 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Lidostas "Rīga" robežkontroles punktā konstatēta viena no Ņujorkas ieceļojoša Latvijas pilsone, kura atrodas policijas meklēšanā. 1969.gadā dzimusī sieviete aizturēta un nodota Valsts policijas amatpersonām.
  • Lidostas "Rīga" robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Ukrainas pilsonim, jo ārzemniekam nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas. Vīrietis atgriezts uz izceļošanas valsti.
  • Terehovas un Lidostas "Rīga" robežkontroles punktos konstatēts viens Krievijas pilsonis, divas Krievijas un viena Ukrainas pilsone, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (pārsniegts vīzā noteiktais uzturēšanās laiks, nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas) Šengenas zonas valstu teritorijā. Lietvedība Krievijas pilsoņa administratīvā pārkāpuma lietā netika uzsākta, savukārt pārējās personas sauktas pie administratīvās atbildības.
  • Lidostas "Rīga" robežkontroles punktā konstatēta viens nepilngadīga Latvijas pilsone, kurai nebija vecāku notariāli apliecinātas piekrišanas patstāvīgai izceļošanai no valsts. Jaunietei liegta izceļošana no Latvijas.
  • Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti divām personām - vienai Latvijas un vienam Krievijas pilsonim.

Transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas konstatējušas pārkāpumus 12 personām - 4 Latvijas, 3 Krievijas, 2 Lietuvas, 2 Ukrainas un 1 Baltkrievijas pilsonim.

Latvijā

Kāpēc pierobežā ar Krieviju Igaunijā, Narvā, masveidā tiek pārdoti dzīvokļi, savukārt Lietuvas Visaginā, gluži pretēji, cilvēki tos pērk? Vai aizsardzības līnijas izbūve uz robežas ar Krieviju, “pūķa zobi” un dzeloņstieples dod pārliecību par drošību vai, gluži pretēji, biedē? Kas notiek nekustamā īpašuma tirgū, kā mājokļu cenas pierobežas reģionos atspoguļo realitāti, un kāpēc Latvijas pierobežas reģionā netiek būvēti jauni mājokļi?

Svarīgākais