Trim policistiem un privātpersonai celtas apsūdzības lietā par kukuļa pieprasīšanu

Rīgas tiesu apgabala prokuratūrā celtas sākotnējās apsūdzības trim policistiem un vienai privātpersonai saistībā ar 10 000 latu kukuļa pieprasīšanu.

Kā aģentūru LETA informēja prokuratūras ārējo sakaru koordinētājs Andrejs Vasks, vienam policistam apsūdzība celta pēc Krimināllikuma (KL) 320.panta 2.daļas - par kukuļņemšanu lielā apmērā vai ja kukulis ticis pieprasīts. Vēl diviem policistiem apsūdzības celtas pēc KL 322.panta 2.daļas - par starpniecību kukuļošanā, ja šīs darbības izdarījusi valsts amatpersona.

Savukārt privātpersonai apsūdzība celta pēc KL 322.panta 2.daļas un 321.panta 1.daļas - par kukuļa piesavināšanos.

Kā ziņots, pagājušā gada novembrī Drošības policija aizturēja vienu Teikas policijas iecirkņa darbinieku, divus Ķengaraga policijas iecirkņa darbiniekus un kādu privātpersonu par kukuļņemšanu.

Aizturētie trīs Valsts policijas darbinieki prasījuši 10 000 latu kukuli no kādas personas, kura bija aizturēta par narkotisko vielu izplatīšanu. Apmaiņā pret drošības līdzekļa grozīšanu policisti pieprasījuši kukuli.

Marta sākumā Drošības policija lūdza prokuratūru sākt kriminālvajāšanu pret trim policistiem un divām privātpersonām saistībā ar 10 000 latu kukuļa pieprasīšanu.

Latvijā

Eiropas Cilvēktiesību tiesa (ECT) noraidījusi Romana Siņicina sūdzības pret Latviju par Eiropas Cilvēka tiesību un pamatbrīvību aizsardzības konvencijas iespējamiem pārkāpumiem attiecībā uz tiesībām uz lietu izskatīšanu saprātīgā termiņā un efektīviem tiesību aizsardzības līdzekļiem.

Svarīgākais