Sprāgstot atrastam lādiņam, viens cilvēks zaudē dzīvību, bet viens gūst smagus ievainojumus

Vakar Kadagā divi vīrieši centušies izjaukt pašu atrastu lādiņi, taču tas sprāga, un negadījumā viens vīrietis zaudēja dzīvību, bet otrs guva smagas traumas un tika nogādāts slimnīcā.

Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību biroja vecākais inspektors Aigars Bērziņš aģentūru LETA informēja, ka vakar ap plkst.17 Ādažu novada Kadagā kādā garāžā notika sprādziens. Kā noskaidroja policija darbinieki, 1957.gadā un 1963.gadā dzimuši vīrieši meža masīvā bija atraduši lādiņu, nogādāja to garāžā un mēģināja izjaukt, kā rezultātā notika sprādziens un vīrieši tika smagi ievainoti.

1957.gadā dzimušais vīrietis neatliekamās palīdzības automašīnā no gūtajām traumām nomira, savukārt otrs, 1963.gadā dzimušais vīrietis, ar smagām traumām tika nogādāts slimnīcā, informēja policijā.

LETA jau ziņoja, ka 31.martā Rīgā, Rencēnu ielā, metāllūžņu pieņemšanas punktā eksplodēja lādiņš, kā rezultātā cieta divi cilvēki.

Šajā dienā arī Rīgā, Krustpils ielā, bija aizdegusies kāda vieglā automašīna. Pēc liesmu nodzēšanas tās bagāžniekā tika atrasti dažāda kalibra sprādzienbīstami priekšmeti, galvenokārt no Otrā pasaules kara - 45 artilērijas lādiņi, 47 uzspridzinātāji un 40 tukši artilērijas lādiņi.

Kā jau ziņots, Nacionālie bruņotie spēki lūdz iedzīvotājus būt uzmanīgiem un, atrodot sprādzienbīstamus priekšmetus, tos neaiztikt un nepārvietot. Vieta, kurā šie priekšmeti atrasti, iespēju robežās jānožogo, jāiezīmē, un par atrastajiem sprādzienbīstamajiem priekšmetiem jāziņo tuvākajā policijas nodaļā vai, zvanot uz telefonu 112. Pēc informācijas saņemšanas uz notikuma vietu dosies nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas speciālisti, kas atrastos priekšmetus neitralizēs.

Latvijā

Tiem cilvēkiem, kuru kopējie ienākumi no darījumiem ar kapitāla aktīviem 2024.gada trešajā ceturksnī, no jūlija līdz septembrim, bija vairāk nekā 1000 eiro, līdz 2024.gada 15.oktobrim ir jādeklarē ienākumi no kapitāla pieauguma. Aprēķinātā nodokļa summa jāiemaksā Vienotajā nodokļu kontā līdz 2024.gada 23.oktobrim, ziņo Valsts ieņēmumu dienests (VID).

Svarīgākais