Večuks atklāj, cik nežēlīgi pret viņu izturējušies paverdzinātāji

© Ekrānšāviņš no "Degpunktā" sižeta

Šīs nedēļas sākumā Valsts policijas informēja, ka Jelgavas novadā aizturēta noziedznieku grupa, kas nolaupījusi vientuļus cilvēkus. Izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka nolaupīti cilvēki sisti, turēti nebrīvē, turklāt regulāri iztukšoti arī viņu bankas konti.

Jelgavas novada Līvbērzes pagasta pārvaldes vadītāja Ruta Medne sarunā ar ziņu aģentūru LETA norādīja, ka pārvaldei bija zināms par mitekli, kurā personas bieži lietojušas alkoholu, taču cilvēku paverdzināšana tajā nenotika. Pagasta vadītāja zināja stāstīt, ka viens no noziedzīgās grupas locekļiem ir vietējais iedzīvotājs, taču viņa ir pārliecināta, ka cilvēki kā vergi Līvbērzē izmantoti netika.

Raidījums "Degpunktā" vēsta, ka viens no liktenīgās ēkas iedzīvotājiem tomēr norāda uz pretējo. Cietušais večuks vārdā Andris sarunā ar žurnālistiem uzsver, ka ticis sists ilgāku laiku. Večuks arī piebilst, ka vēl nesen viņam iesists ar ķebli pa galvu.

Ta'pat raidījuma "Degpunktā" veidotājiem izdevies aprunāties ar večuka mazdēlu, kurš pastāstījis, ka paverdzinātājs vecos cilvēkus piedzirdījis, turklāt gaidījis, kad viņam tiks atdota šo cilvēku pensija. Ja sirmgalvji to nav darījuši un aizbraukuši pie radiem, tad pēc atgriešanās miteklī atkal sisti. Cietušā mazdēls apstiprina- izzpiešanas upuru ir ļoti daudz. Turklāt šie cietušie nav vienīgie. Vēl daudz tādu ir arī Līvbērzes pagastā.

Vietējie iedzīvotāji arī nevairās paust pārmetumus likumsargiem. Viņi pieļauj, ka kāds šo visu notiekošo, iespējams, vienkārši piesedzis.