Vakar ugunsgrēkos cietuši divi cilvēki

Attēlam ir ilustratīva nozīme © f64

Aizvadītajā diennaktī Latvijā dzēsti 11 ugunsgrēki, kuros cietuši divi cilvēki, liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) apkopotā operatīvā informācija.

Ap plkst.11 Krāslavā, Dzegužu ielā, dega divstāvu dzīvojamā māja. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka no ēkas nāk biezi dūmi un tā deg 90 kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēkā cieta apmēram 55 gadus vecs vīrietis, kurš ar apdegumiem tika nodots mediķiem.

Savukārt plkst.2.55 ugunsdzēsēji saņēma izsaukumu uz Prohorova ielu Jelgavā, kur ugunsgrēks bija izcēlies divstāvu dzīvojamā mājā. Ierodoties tur, VUGD darbinieki konstatēja, ka ēkas pirmajā stāvā deg kāpņu telpa 15 kvadrātmetru platībā. Ugunsdzēsēji no piedūmotajām telpām izglāba un neatliekamās palīdzības mediķiem nodeva apmēram 53 gadus vecu vīrieti, kurš bija saindējies ar degšanas produktiem.

Savukārt plkst.4.36 VUGD saņēma izsaukumu uz Jauno ielu Limbažos, kur piecstāvu dzīvojamās mājas kāpņu telpā bija jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka ēkas trešā stāva dzīvoklī deg grīda 0,1 kvadrātmetra platībā. No piedūmotā dzīvokļa VUGD darbinieki izglāba apmēram 42 gadus vecu vīrieti.

Aizvadītās diennakts laikā pieci ugunsgrēki dzēsti novados, četri - Rīgā, bet divi - citās pilsētās.

Vakar VUGD darbinieki arī veikuši 11 glābšanas darbus - piecus novados, četrus - Rīgā, bet divus - citās pilsētās.

Kopš gada sākuma Latvijā reģistrēti 469 ugunsgrēki, kuros cietuši 44, bet gājuši bojā septiņi cilvēki, tostarp divi bērni.

Latvijā

Lai gan latviešu cilvēki ir atturīgāki, mierīgāki un spēj sadzīvot ar mazāk saules un vairāk lietus, tomēr starp mums ir daudz tādu, kas burtiski “slimo” ar Itāliju. Iemīlējušies Itālijā līdz sirds dziļumiem un sakairinātām garšu kārpiņām, arī Latvijā ļaudis meklē dienvidzemes burvību ēdienos, vīnogu dzērienos un dabiskajā priekā par dzīvi.

Svarīgākais