Mazuļa nāve Juglā. Rīgas bāriņtiesa par ģimeni nezināja

© Rūta Kalmuka, F64 Photo Agency

Rīgā, Julgā, atrasts miris zīdainis, kuram 12 stundu laikā vecāki nebija pievērsuši uzmanību. "Latvijas Radio" ziņo, ka Rīgas bāriņtiesa par ģimeni nezināja.

Rīgas bāriņtiesā vēsta, ka šī ģimene nav tās redzeslokā un lēmums par aizgādības tiesību atņemšanu mātei netika pieņemts Rīgā, bet gan citā pašvaldībā. Par to savulaik lēmusi cita bāriņtiesa, un pēcāk sieviete, zaudējusi tiesības uz bērniem, pārcēlusies uz Rīgu. Par ko atņemtas aizgādības tiesības, pagaidām nav informācijas. Neoficiālas ziņas liecina, ka Rīgā ģimene nav saņēmusi sociālo palīdzību, ziņo "Latvijas Radio".

Par notikušo ziņas no bāriņtiesām šonedēļ saņēmusi Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcija. „Tā ir bijusi mamma, kas mainījusi dzīvesvietu vismaz pēdējā gada, pusotra ietvaros. Ņemot vērā, ka ir bijis salīdzinoši liels pārtraukums starp diviem vecākajiem dzimušajiem bērniņiem un šo zīdainīti, tad bāriņtiesas redzeslokā šī ģimene nav nonākusi,” stāsta inspekcijas pārstāve Valentīna Gluščenko.

Rīgas bāriņtiesas vadītājs Aivars Krasnogolovs norāda, ka bāriņtiesa nezināja, ka šāda ģimene vispār galvaspilsētā dzīvo.

Jau ziņots, ka trešdienas rītā rīta policija saņēma informāciju no Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta, ka kādā dzīvoklī ir konstatēts septiņus mēnešus veca puisīša līķis.

Notikuma vietā ieradās Rīgas Teikas iecirkņa policisti, kuriem vecāki paskaidroja, ka atradušies kopā ar bērnu, taču 12 stundu laikā, no otrdienas desmitiem vakarā līdz trešdienas desmitiem rītā, nebija pievērsuši bērnam uzmanību.

Agri no rīta tēvs aizgājis uz darbu un nav piegājis pie mazuļa. Vēlāk, ap desmitiem no rīta, māte attapās, ka bērns ir ļoti kluss. Māte pie viņa piegājusi un konstatējusi, ka mazulis ir bez dzīvības pazīmēm, pēc kā izsaukusi mediķus.

Sākotnējā informācija liecina, ka bērna nāve nav bijusi vardarbīga, tomēr galīgais ekspertīzes atzinums vēl nav saņemts.

1993.gadā dzimušajai bērna mātei ir atņemtas vecāku aprūpes tiesības par abiem pārējiem bērniem, kuri arī ir mazgadīgi. Vecākie bērni šobrīd šajā ģimenē nedzīvo.

Saistībā ar notikušo šobrīd sākts kriminālprocess par noziedzīgiem nodarījumiem pret personas veselību.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.