Automašīnas bagāžniekā atrod vairāk nekā simts sprādzienbīstamus priekšmetus

Vakar Rīgā, Krustpils ielā, bija aizdegusies kāda vieglā automašīna. Pēc liesmu nodzēšanas tās bagāžniekā tika atrasti dažāda kalibra sprādzienbīstami priekšmeti, galvenokārt no Otrā pasaules kara - 45 artilērijas lādiņi, 47 uzspridzinātāji un 40 tukši artilērijas lādiņi.

Tā kā nepietiekamā apgaismojuma dēļ nebija iespējams pārmeklēt blakus esošo teritoriju, tika pieņemts lēmums darbu turpināt nākamajā dienā. Sprādzienbīstamie priekšmeti tika norobežoti un atstāti Valsts policijas darbinieku uzraudzībā, aģentūru LETA informēja 3.Zemessardzes novada štāba Civilmilitārās sadarbības speciāliste seržante Kristiāna Štrāle.

No Ogres uz Rīgu devās trīs Zemessardzes 54.Inženiertehniskā bataljona Nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas (NMN) rotas karavīri, kuri arī šodien turpinās strādāt notikuma vietā. Viņi gatavojas sprādzienbīstamos priekšmetus neitralizēt.

Šorīt izsaukums bijis arī uz Keldiša un Lubānas ielas krustojumu Rīgā. Krustojuma tuvumā bija atrasts sprādzienbīstams priekšmets. Kamēr karavīri ieradās notikuma vietā, to apsargāja Valsts policija.

Nacionālie bruņotie spēki lūdz iedzīvotājus būt uzmanīgiem un, atrodot sprādzienbīstamus priekšmetus, tos neaiztikt un nepārvietot. Vieta, kurā šie priekšmeti atrasti, iespēju robežās jānožogo, jāiezīmē un par atrastajiem sprādzienbīstamajiem priekšmetiem jāziņo tuvākajā policijas nodaļā vai pa telefonu 112. Pēc informācijas saņemšanas uz notikuma vietu dosies NMN speciālisti, kuri atrastos priekšmetus neitralizēs.