Vērtēs, vai paturēt apcietinājumā par spiegošanu aizturēto "LDz" darbinieku

© pixabay.com

Jelgavas tiesa šodien plāno izvērtēt, vai nepieciešams paturēt apcietinājumā AS "Latvijas dzelzceļa" (LDz) ceļu meistaru, kuru Drošības policija (DP) tur aizdomās par spiegošanu.

Slēgta tiesas sēde paredzēta plkst.10, aģentūra LETA noskaidroja Jelgavas tiesā.

TV3 raidījums "Nekā personīga" vēstīja, ka par spiegošanu aizturētais vīrietis ir bijis "Saskaņas" biedrs un Afganistānas kara veterāns, un tieši saviem bijušajiem dienesta biedriem varētu būt sūtījis savākto informāciju.

Aleksandrs Krasnopjorovs veicis mērķtiecīgu un sistemātisku informācijas vākšanu, kas notikusi ilgstošā laika periodā.

Viņš regulāri esot uzturējis kontaktus ar bijušajiem padomju armijas dienesta biedriem Krievijā, un, visticamāk, viņiem arī sūtītas ziņas par NATO kravām, kas ar dzelzceļa vagoniem sūtītas caur Jelgavu, ziņoja "Nekā personīga".

Krasnopjorovs strādājis LDz Jelgavas nodaļā par ceļu meistaru, vadījis iecirkni ar 15 darbiniekiem un atbildējis par sliežu uzturēšanu.

Aizturētā tiešais priekšnieks atminējies, ka pagājušajā gadā no Garkalnes caur Jelgavu uz Lietuvu braukuši vilcienu sastāvi ar kara tehniku, kas piesaistījuši daudzu apkārtējo uzmanību.

Kā vēstīts, novembra beigās DP paziņoja, ka aizturējusi kādu personu aizdomās par spiegošanu, proti, par neizpaužamu ziņu nelikumīgu vākšanu nolūkā tās nodot vai to nodošanu ārvalstij tieši vai ar citas personas starpniecību.

Šajā kriminālprocesā tika veiktas arī tiesas sankcionētas kratīšanas piecos objektos.

Kriminālprocess tika sākts 2016.gada 27.septembrī, izvērtējot ilgākā laika periodā pretizlūkošanas darbību rezultātā iegūto informāciju. Tiesa aizdomās turētajam kā drošības līdzekli piemērojusi apcietinājumu.

Latvijā

Latvijā faktiskā bezdarba līmenis šogad augusta beigās, tāpat kā mēnesi iepriekš, bija 6,8%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes darbaspēka apsekojuma dati.

Svarīgākais