Metāllūžņu pieņemšanas punkta sprādzienā cietušo stāvoklis ir smags

Šodien Rencēnu ielā kādā metāllūžņu pieņemšanas punktā notikušajā sprādzienā cietušo vīriešu stāvokli mediķi raksturo kā ļoti smagu.

Slimnīcas pārstāve Inguna Potetinova norādīja, ka operācijas sākušās jau plkst.10 no rīta, taču pēc plkst. 16 pēcpusdienā tās vēl nebija beigušās.

Operācijās iesaistītas vairākas ķirurgu un anesteziologu brigādes, piesaistīti ir urologi, mikroķirurgi un traumatologi-ortopēdi.

Kā uzsver mediķi, notiek cīņa par cilvēku dzīvībām.

Lādiņš sprāgstot ir sadragājis cietušajiem gan kājas, gan rokas, vienam no cietušajiem smagi ir skarts vēdera dobums. Viņš jau slimnīcā tika ievests dziļā bezsamaņā.

Pašlaik mediķi neprognozē, cik ilgi vēl operācijas turpināsies.

Kā ziņots, šorīt Rīgā, Rencēnu ielā, kādā metāllūžņu pieņemšanas punktā noticis sprādziens, kurā cietuši divi cilvēki.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāve Sigita Pildava, plkst.8.38 policija saņēma informāciju, ka kādā metāllūžņu pieņemšanas punktā noticis sprādziens, kurā cietuši divi cilvēki.

Metāllūžņu pieņemšanas punktā kāda firma atvedusi lūžņus. Tos šķirojot, atklāts lādiņam līdzīgs priekšmets. Metāllūžņu pieņēmējs atteicās priekšmetu pieņemt un to aizmetis. Tā rezultātā notika sprādziens.

Pēc sākotnējās informācijas, lādiņam bijis tikai detonators, kura sprādzienā ar šķembām ievainoti divi vīrieši, kuri nogādāti slimnīcā. Cietušie ir 1965.gadā un 1979.gadā dzimuši vīrieši.

Par notikušo sākts kriminālprocess.

Svarīgākais