Vakar automašīnu avārijā cietis mazs zēns

Attēlam ir ilustratīva nozīme © F64

Vakar valstī reģistrēti 72 ceļu satiksmes negadījumi, kuros cietuši 15 cilvēki. Ceļu satiksmes jomā sastādīti 711 administratīvo pārkāpumu protokoli, tajā skaitā 160 par ātruma pārsniegšanu, pieci par agresīvo braukšanu un seši par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā, vēsta Valsts policija.

Salas pagastā uz autoceļa Jēkabpils-Lietuvas robeža (Nereta) 10.km notika sadursme starp automašīnu Ford, kuru vadīja 1966.gadā dzimis vīrietis, un automašīnu VW Tiguan, kuru vadīja 1989.gadā dzimis vīrietis. Negadījumā cieta Ford vadītājs, un Ford pasažieri, 2003.gadā dzimis zēns, 1967.gadā dzimis vīrietis un 1996.gadā dzimusi jauniete.

Liepas pagastā uz autoceļa Valmiera-Cēsis-Drabeši 19.km, 1988.gadā dzimis vīrietis, vadot automašīnu Ford Transit, iespējams, netika galā ar transportlīdzekļa vadāmību un nobrauca no ceļa braucamās daļas, un uzbrauca kokam. Negadījumā cieta automašīnas pasažiere, 1964.gadā dzimusi sieviete, un vadītājs. Abas personas ar gūtajām traumām nogādātas medicīnas iestādē.

Rīgā, Biķernieku un Lielvārdes ielu krustojumā, notika sadursme starp automašīnu BMW, kuru vadīja 1992.gadā dzimis jaunietis, un automašīnu Toyota, kuru vadīja 1995.gadā dzimusi jauniete, kura ar gūtajām traumām nogādāta medicīnas iestādē.

Latvijā

No šī gada oktobra Latvijā stāsies spēkā jauns regulējums, kas aizliegs izmantot vissezonas "M+S" riepas ziemas periodā, tā vietā nosakot nepieciešamību izmantot riepas, kas marķētas ar "kalns un sniegpārsliņa" simbolu. "Drošas braukšanas skolas" vadītājs Jānis Vanks skaidro, ka "kas der visam, neder nekam", uzsverot, ka vissezonas riepas nav pietiekami efektīvas Latvijai raksturīgajos sniega un ledus apstākļos, un ņemot vērā, ka riepu kvalitāte ir būtiska drošībai, jaunais regulējums ir atbilstošs un loģisks.

Svarīgākais