Nedēļas nogalē ugunsgrēkos gāja bojā divi cilvēki

© twitter.com/ VUGD

Aizvadītajās brīvdienās Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 88 izsaukumus – 39 uz ugunsgrēku dzēšanu un 40 uz glābšanas darbiem, bet deviņi no izsaukumiem bija maldinājumi, vēsta VUGD.

Sestdien plkst. 19.22 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Alūksnes novada Zeltiņu pagastu, kur dega dzīvojamā māja. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka vienstāvu koka dzīvojamā māja deg 90m2 platībā un tai iebrukušas jumta konstrukcijas. Ugunsgrēkā gāja bojā apmēram 80 gadus veca sieviete. Plkst. 1.41 ugunsgrēks tika likvidēts.

Naktī uz svētdienu plkst. 3.45 VUGD saņēma izsaukumu uz Ventspils ielu Daugavpilī, kur, saskaņā ar sākotnējo informāciju, dega šķūņa ēka. Ugunsdzēsējiem glābējiem ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka 150m2 platībā deg zem viena jumta esošas četras saimniecības ēkas un divas pirtis. Ugunsgrēkā gāja bojā viens cilvēks, kura vecumu un dzimumu nebija iespējams noskaidrot. Ugunsgrēks tika likvidēts plkst. 7.47 un tā notikušā apstākļus noskaidros Valsts policija.

Svētdien plkst. 15.05 tika saņemts izsaukums uz Lietuviešu ielu Liepājā, kur neapsaimniekotā divstāvu dzīvojamā mājā bija izveidojies sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka pa ēkas otrā stāva logiem nāk dūmi - sadūmojumu radīja 1m2 platībā degošais dīvāns. Ugunsdzēsēji glābēji no piedūmotajām telpām izglāba apmēram 50 gadus vecu vīrieti, kurš bija guvis apdegumus un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Plkst. 16.01 ugunsgrēks tika likvidēts.

Latvijā

Lai gan latviešu cilvēki ir atturīgāki, mierīgāki un spēj sadzīvot ar mazāk saules un vairāk lietus, tomēr starp mums ir daudz tādu, kas burtiski “slimo” ar Itāliju. Iemīlējušies Itālijā līdz sirds dziļumiem un sakairinātām garšu kārpiņām, arī Latvijā ļaudis meklē dienvidzemes burvību ēdienos, vīnogu dzērienos un dabiskajā priekā par dzīvi.

Svarīgākais