Autovadītājs notriec jaunieti un aizbēg no notikuma vietas

© Vladislavs Poroškins/ f64 photo agency

Vakar valstī reģistrēts 91 ceļu satiksmes negadījums, kuros cietuši 12 cilvēki. Ceļu satiksmes jomā sastādīti 535 administratīvo pārkāpumu protokoli, tajā skaitā 150 par ātruma pārsniegšanu, un septiņi par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā, vēsta Valsts policija.

Rīga, Merķeļā ielā nenoskaidrots vadītājs ar nenoskaidrotu automašīnu uzbrauca 1995. gadā dzimušai gājējai un aizbrauca no CSNg vietas. Gājēja ar dažādām traumām nogādāta medicīnas iestādē.

Savukārt Stopiņu novadā notika sadursme starp kravas automašīnu Mercedes Benz Atego, kuru vadīja 1965. gadā dzimis vīrietis, un automašīnu VW Passat Variant, kuru vadīja 1980. gadā dzimis vīrietis. Negadījuma rezultātā cieta automašīnas VW Passat Variant 1990.gadā dzimusī pasažiere, kura ar gūtajām traumām nogādāta medicīnas iestādē.

Latvijā

No šī gada oktobra Latvijā stāsies spēkā jauns regulējums, kas aizliegs izmantot vissezonas "M+S" riepas ziemas periodā, tā vietā nosakot nepieciešamību izmantot riepas, kas marķētas ar "kalns un sniegpārsliņa" simbolu. "Drošas braukšanas skolas" vadītājs Jānis Vanks skaidro, ka "kas der visam, neder nekam", uzsverot, ka vissezonas riepas nav pietiekami efektīvas Latvijai raksturīgajos sniega un ledus apstākļos, un ņemot vērā, ka riepu kvalitāte ir būtiska drošībai, jaunais regulējums ir atbilstošs un loģisks.

Svarīgākais