Automašīnu zaglim brauciens ar auto beidzas nelāgi

© Valsts policija

Vakar, 9.janvārī, Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Ceļu policijas darbinieki apturēja kādu automašīnu, kuru vadīja jaunietis un kura vadīšanas stils radīja aizdomas. Likumsargi viņu apturēja, lai pārliecinātos, vai automašīnas vadītājam ir visi nepieciešamie dokumenti, vēsta Valsts policija.

Kad likumsargi automašīnas vadītājam prasīja transportlīdzekļa vadītāja apliecību un transportlīdzekļa reģistrācijas apliecību, automašīnas vadītājam nebija, ko uzrādīt. Policistiem radās aizdomas, ka transportlīdzeklis ir zagts. Aplūkojot automašīnu tuvāk, likumsargi pamanīja, ka tai ir bojāta aizdedze.

Likumsargi, pārbaudot vai nav saņemts iesniegums, ka šāda automašīna ir zagta, konstatēja, ka no rīta puses ir saņemti divi iesniegumi par to, ka Grīziņkalnā ir notikuši divu automašīnu zādzības mēģinājumi. Pēc brīža likumsargi saņēma arī informāciju, ka arī Grīziņkalnā ir nozagta tieši šāda automašīna VW Polo.

1998.gadā dzimušais automašīnas vadītājs tika aizturēts un nogādāts policijas iecirknī. Jaunietis savu vainu atzīst gan saistībā ar divu automašīnu zādzības mēģinājumiem Grīziņkalnā, gan par nozagto transportlīdzekli. Aizturētais jau iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā par automašīnu bojāšanu un par zādzībām.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess par svešas kustamas mantas zādzību, kā arī par zādzības mēģinājumu. Par šādu noziegumu izdarīšanu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Jaunietim piemērots drošības līdzeklis apcietinājums.

Svarīgākais