TRAĢISKI: Automašīnu sadursmē dzīvību zaudējis 3 gadus vecs puisēns

Attēlam ir ilustratīva nozīme © Mārtiņš Zilgalvis/ f64 photo agency

Vakar valstī reģistrēti 78 ceļu satiksmes negadījumi, kuros cietuši 15 cilvēki un viens gājis bojā. Ceļu satiksmes jomā sastādīti 606 administratīvo pārkāpumu protokoli, tajā skaitā 143 par ātruma pārsniegšanu, divi par agresīvo braukšanu un astoņi par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā, vēsta Valsts policija.

Kazdangas pagastā uz autoceļa Skrunda - Aizpute, 21. km 1977.gadā dzimusi sieviete vadīja automašīnu Ford, saslīdēja un iebrauca pretējā braukšanas joslā, kā rezultātā notika sadursme ar automašīnu Peugeot 306, kuru vadīja 1987.gadā dzimusi sieviete. Negadījumā cieta automašīnas Peugeot vadītāja un automašīnas Ford vadītāja, abas ar gūtajām traumām nogādātas medicīnas iestādē. Diemžēl automašīnas Peugeot pasažieris, 2014.gadā dzimis puisītis, no gūtajām traumām notikuma vietā mira.

Latvijā

No šī gada oktobra Latvijā stāsies spēkā jauns regulējums, kas aizliegs izmantot vissezonas "M+S" riepas ziemas periodā, tā vietā nosakot nepieciešamību izmantot riepas, kas marķētas ar "kalns un sniegpārsliņa" simbolu. "Drošas braukšanas skolas" vadītājs Jānis Vanks skaidro, ka "kas der visam, neder nekam", uzsverot, ka vissezonas riepas nav pietiekami efektīvas Latvijai raksturīgajos sniega un ledus apstākļos, un ņemot vērā, ka riepu kvalitāte ir būtiska drošībai, jaunais regulējums ir atbilstošs un loģisks.

Svarīgākais