Divu automašīnu sadursmē cietusi maza meitene

© Valsts policija

Vakar valstī reģistrēti 48 ceļu satiksmes negadījumi, kuros cietuši astoņi cilvēki. Ceļu satiksmes jomā sastādīti 558 administratīvo pārkāpumu protokoli, tajā skaitā 193 par ātruma pārsniegšanu, 11 par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā un viens par agresīvu braukšanu, vēsta Valsts policija.

Uz autoceļa A15, Rēzekne-Ozolmuiža krustojumā automašīna Opel Vectra Station Wagon, ko vadīja 1978.gadā dzimis vīrietis, sadūrās ar automašīnu VAZ 2121, ko vadīja 1966.gadā dzimis vīrietis. Negadījuma rezultātā cieta automašīnas VAZ pasažieres, 1963.gadā dzimusi sieviete un 2005.gadā dzimusi meitene, kuras ar gūtajām traumām nogādātas medicīnas iestādē.

Rīgā, Vienības gatvē 1974.gadā dzimis vīrietis ar traktoru Kioti T7658LT uzbrauca stāvošai automašīnai Peugeot un automašīnai Opel. Traktora vadītājs ar gūtajām traumām nogādāts medicīnas iestādē.

Latvijā

No šī gada oktobra Latvijā stāsies spēkā jauns regulējums, kas aizliegs izmantot vissezonas "M+S" riepas ziemas periodā, tā vietā nosakot nepieciešamību izmantot riepas, kas marķētas ar "kalns un sniegpārsliņa" simbolu. "Drošas braukšanas skolas" vadītājs Jānis Vanks skaidro, ka "kas der visam, neder nekam", uzsverot, ka vissezonas riepas nav pietiekami efektīvas Latvijai raksturīgajos sniega un ledus apstākļos, un ņemot vērā, ka riepu kvalitāte ir būtiska drošībai, jaunais regulējums ir atbilstošs un loģisks.

Svarīgākais