Liepājnieks vaino policistus par nepamatotu vardarbību

Divas lauztas ribas un kriminālprocess – šādi uzdzīve beigusies kādam liepājniekam, kuru pēc paša stāstītā pērn smagi piekāvuši vietējās pašvaldības policisti. Cietušais Viktors Mantejs laikrakstam Kurzemes Vārds stāsta, ka kārtībsargi viņu apstrādājuši tik smagi, ka nācies ārstēties ilgāk nekā trīs mēnešus.

Pēc atlabšanas Viktors vērsies tiesā, kur pret pašvaldības policistiem Andri Jurbergu un Mārtiņu Jirgersonu ierosināta krimināllieta pēc Krimināllikuma 317. panta 2. daļas par dienesta pilnvaru pārsniegšanu. Apsūdzēto advokāts Ēriks Štālbergs Neatkarīgajai stāsta, ka vīrieši nav vainīgi.

Vardarbīgais atgadījums noticis pagājušā gada 12. jūlija naktī, kad Viktors bijis reibumā un sācis ālēties, tāpēc kaimiņi izsaukuši pašvaldības kārtībsargus. Viņi trakotāju savaldījuši un ap astoņiem vakarā aizveduši uz atskurbtuvi, lai skandalētājs izguļas. Divos naktī Viktors palaists uz brīvām kājām, un viņš nolēmis doties mājup. Uz ielas atspirgušais trača cēlājs pamanījis, ka viņam seko abi policisti, kuri bez ilgas vilcināšanās pienākuši klāt un aicinājuši pavizināties.

"Teicu, ka nekur nebraukšu, ka esmu izlaists un dodos mājās. Viņi mani saņēma katrs aiz savas rokas, vilka uz mašīnu un mēģināja iestumt iekšā," atceras cietušais. Viņš atspēries pret slieksni un pretojies, un tad policisti, pēc Viktora stāstītā, sākuši viņu bezkaislīgi sist. Pēc brīža viņš esot iesviests automašīnā, kur policisti neesot rimušies, līdz Viktors sācis kliegt, jo sajutis asas sāpes krūtīs. Pēc šā incidenta viņš nogādāts policijas iecirknī, kur lūdzis izsaukt ātro palīdzību, taču dežurants viņam strupi atcirtis, lai iet mājās un pats sauc ārstu. Viktors tā arī izdarījis. Viņš ārstējies slimnīcā, kur speciālisti konstatējuši divu ribu lūzumu. Cietušais gan necer uz lieliem panākumiem krimināllietas iztiesāšanā, jo policisti vainu noliedzot. Pagaidām vēl nav notikusi neviena tiesas sēde, taču advokāts Ēriks Štālbergs ir pārliecināts, ka izdosies pierādīt, ka viņa klienti nav vainīgi. Par to liecinot video ieraksti, kuros redzams gan tas, kas notika pašvaldības policijas telpās, gan arī ārpusē. "Pagaidām es nevaru sīkāk neko komentēt, taču vardarbības tur nebija," saka advokāts.

Viktors nenoliedz, ka ir bijis piedzēries un skandalējies, taču to, kāpēc viņu pēc izlaišanas no atskurbtuves piekāvuši, joprojām nespēj saprast. Liepājas pašvaldības policija par notikušo plašākus komentārus nesniedz.

Latvijā

Valdība nesaskata iespēju piešķirt finansējumu Rīgas Svētā Jēkaba katedrāles atjaunošanai un Aglonas bazilikas svētceļnieku komunikācijas centra ēkas siltināšanai, izriet no Kultūras ministrijas (KM) sagatavotā Ministru kabineta (MK) atbildes vēstules projekta Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas Latgales apakškomisijai, kas pieejams Tiesību aktu portālā.

Svarīgākais