Par mazas meitenes pavešanu netiklībā Ogrē aizturēts bijušais cietumnieks

© F64

Decembra nogalē pēc palīdzības pie Latvijas Televīzijas vērsās kāda sieviete, kura dzīvo kopā ar mazgadīgu meitu. Proti, viņām kaimiņos dzīvojis vīrietis, kurš 25 gadus pavadījis cietumā, taču pēc iznākšanas brīvība sievietes un viņas meitas dzīvi padarījis nepanesamu.

Sieviete LTV žurnālistei pastāstījusi, ka viņa iegādājusies dzīvokli ar daļējām ērtībām, nezinot, ka kaimiņš nesen iznācis no ieslodzījuma vietas. Ēkā, kurā dzīvo sieviete ar meitu ir trīs dzīvokļi. Tiem ir kopīgs gaitenis un labierīcības.

Satrauktā sieviete pastāsījusi, ka vīrietis parasti klausījies, kad viņa un meita gatavojas iziet no dzīvokļa un mēģinājis viņas satikt. Viņas abas ar meitu vienmēr centušās pārvietoties ļoti ātri un skrējušas prom no koridora.

Šādi viņas abas dzīvo kopš pagājušā gada pavasara. No cietuma iznākušais vīrietis katru dienu klausījies skaļu mūziku, vasarā staigājis sieviešu veļā. Vīrietis rīkojies demonstratīvi un rādījis savas ģenetālijas. Diemžēl, viņas meitai nācies to visu redzēt.

LTV vēsta, ka sievietes kaimiņš tiesāts vairākkārt. Par divu sieviešu slepkavību un izvarošanu viņš cietumā pavadījis 25 gadus. Šogad viņam beigusies arī tiesas piespriestā policijas kontrole. No likuma viedokļa vīrietim ir visas tiesības dzīvi sākt no baltas lapas.

Kaimiņa rīcības dēļ jaunā sieviete kopā ar meitu bijušas spiestas pat 30 dienas uzturēties krīzes centrā. Krīzes centra “Laipas” vadītāja Agnese Umule žurnālisti informējusi, ka veiktā izpēte apstiprinājusi, ka vardarbība ir notikusi.

Valsts policijas Ogres iecirkņa priekšnieks arī informējis, ka vīrietis zvanījis arī dienestiem, draudot policijas darbiniekiem un pavēstot, ka uzspridzinās policijas iecirkni. Sakarā ar to ierosināts kriminālprocess. Tomēr ņemot vērā notikumus mājvietā, policija neesot tiesīga vīrieti izlikt no dzīves vietas, vēsta LTV.

Šobrīd jaunākā LTV Ziņu dienesta publicētā informācija liecina, ka Ogrē dzīvojošais recidīvists aizturēts. Ogres domes izpilddirektors Pēteris Dimants žurnālistus informējis, ka dots mutisks rīkojums vīrieti pārcelt uz citu dzīves vietu, kur nedzīvo sievietes un bērni.

Valsts policijas preses pārstāvis Dairis Anučins aģentūrai LETA apstiprināja, ka policija vīrieti aizturējusi un tiesa viņam piemērojusi apcietinājumu. Kriminālprocess sākts par pavešanu netiklībā.