Naktī dzīvojamā mājā Rīgā izcēlies paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks

Attēlam ir ilustratīva nozīme © VUGD

Šonakt Krāsotāju ielā Rīgā izcēlies paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Izsaukumu ugunsdzēsēji saņēma plkst.1.35. Ierodoties ugunsdzēsējiem, konstatēts, ka divstāvu daļēji apdzīvota koka māja deg ar atklātu liesmu 260 kvadrātmetru platībā un pastāv uguns izplatīšanās draudi uz blakus mājām.

Ugunsdzēsēji no blakus esošās dzīvojamās mājas evakuēja desmit cilvēkus, bet pirms VUGD ierašanās no degošās mājas evakuēts viens cilvēks.

Pēc vairāk nekā piecu stundu darba ugunsdzēsējiem izdevās ugunsgrēku nodzēst un pasargāt blakus esošās dzīvojamās mājas no aizdegšanās.

Tāpat vakar plkst.19.10 ugunsdzēsēji saņēma izsaukumu uz Niniera ielu Cēsīs, kur divstāvu dzīvojamā mājā bija jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka ēkas pirmajā stāvā deg mēbeles divu kvadrātmetru platībā. Ugunsdzēsēji no piedūmotās ēkas evakuēja divus cilvēkus, no kuriem apmēram 85 gadus vecs vīrietis bija saindējies ar degšanas produktiem un tika hospitalizēts.

Aizvadītajā diennaktī VUGD kopumā saņēma 39 izsaukumus - 15 uz ugunsgrēku dzēšanu un 18 uz glābšanas darbiem, bet seši no izsaukumiem bija maldinājumi.

Latvijā

Lai gan latviešu cilvēki ir atturīgāki, mierīgāki un spēj sadzīvot ar mazāk saules un vairāk lietus, tomēr starp mums ir daudz tādu, kas burtiski “slimo” ar Itāliju. Iemīlējušies Itālijā līdz sirds dziļumiem un sakairinātām garšu kārpiņām, arī Latvijā ļaudis meklē dienvidzemes burvību ēdienos, vīnogu dzērienos un dabiskajā priekā par dzīvi.

Svarīgākais