Lūdz sākt kriminālvajāšanu pret četrām personām par marihuānas kontrabandu

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas kriminālpārvalde lūgusi sākt kriminālvajāšanu pret četrām personām par aptuveni trīs kilogramu marihuānas kontrabandu, aģentūru LETA informēja VID Komunikācijas nodaļā.

VID norāda, ka, izmeklējot pērn sāktu kriminālprocesu pret kādu personu par gandrīz trīs kilogramu marihuānas kontrabandu un kādas citas personas līdzdalību šajā lietā, VID atklājis, ka nozieguma īstenošanā varētu būt piedalījusies vēl kāda persona, un tādēļ no minētā kriminālprocesa tika izdalīts atsevišķs process par šīs citas personas līdzdalību, organizējot marihuānas kontrabandu un pārvadāšanu realizācijas nolūkā.

VID uzskata, ka abos kriminālprocesos ir savācis pietiekamu pierādījumu kopumu, lai rosinātu prokuratūrai sākt kriminālvajāšanu.

VID atgādina, ka 2009.gada 17.maijā, veicot padziļinātu muitas kontroli kādai robežkontroles punktā "Skaistkalne" apturētai "Renault Laguna" automašīnai, VID darbinieki tajā atrada un izņēma gandrīz trīs kilogramus marihuānas, kuras aptuvenā vērtība melnajā tirgū varētu būt 30 000 latu.

Marihuāna bija iepakota astoņos sudraba krāsas maisiņos un paslēpta automašīnas aizmugurējās durvīs aiz apšuvuma.

Par konstatēto faktu 2009.gada 17.maijā pret automašīnas vadītāju VID uzsāka kriminālprocesu par narkotisko vielu lielā apmērā pārvietošanu pāri Latvijas robežai nelikumīgā veidā un par narkotisko vielu lielā apmērā iegādāšanos, glabāšanu un pārvadāšanu realizācijas nolūkā.

Kriminālprocess jau 2009.gada 29.oktobrī nosūtīts Muitas lietu prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai pret automašīnas vadītāju un kādu nozieguma līdzdalībnieku.

VID norāda, ka, izmeklējot 2009.gada 9.oktrobrī izdalīto kriminālprocesu par personas līdzdalību likumpārkāpumu izdarīšanā, Ieņēmumu dienests noskaidrojis, ka, iespējams, ir bijis vēl kāds līdzdalībnieks - kāds tiesībsargājošo iestāžu redzeslokā iepriekš nonācis pilsonis, kurš ir iesaistīts arī kādā Valsts policijas izmeklētā kriminālprocesā par narkotiku nelikumīgu glabāšanu un realizāciju.

Abas personas tika atzītas par aizdomās turamām un apcietinātas. Arī šajā kriminālprocesā VID darbinieki savāca pietiekamus pierādījumus, lai rosinātu uzsākt kriminālvajāšanu.

Kriminālprocess Muitas lietu prokuratūrai nosūtīts šā gada 17.martā.