Pieķerts dzelzceļa stacijas "Sarkandaugava" ēkas apzīmētājs

© Rīgas Pašvaldības policija

Vakar neilgi pirms pusnakts Rīgas pašvaldības policijas Ziemeļu pārvaldes darbinieki devās uz dzelzceļa staciju “Sarkandaugava”, kur kāds vērīgs garāmgājējs pamanījis jaunieti, apzīmējot dzelzceļa stacijas ēku, ziņo Rīgas Pašvaldības policija.

Ierodoties notikuma vietā, apsekota tuvākā apkārtne un pamanīti trīs jaunieši, šķērsojot dzelzceļa sliedes. Divi no jauniešiem, ieraugot policijas tuvošanos, ieskrēja netālu esošajā mežā. Vienu jaunieti policistiem izdevās panākt. Puisim bija ar krāsu nosmērētas drēbes, savukārt rokās viņš turēja maisiņu, no kura pilēja krāsa. Jaunietis, neskatoties uz policistu dotajiem rīkojumiem, uzstājīgi vēlējās pamest notikuma vietu.

Likumsargi pārbaudīja maisiņa saturu, tajā atrasti graffiti zīmēšanai paredzētie priekšmeti un krāsas. Sarunas laikā puisis atzinās, ka meklējis kādu nomaļāku vietu, kur zīmēt graffiti un savu vēlmi izdevies realizēt uz dzelzceļa stacijas ēkas sienas.

Jaunietim sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols par sabiedriskās ēkas bojāšanu ar uzrakstiem un zīmējumiem. Likums paredz, ka par šo pārkāpumu uzliek naudas sodu līdz 142 eiro. Tāpat jaunietim, iespējams, būs jāatlīdzina radītie zaudējumi, kas var būt mērāmi pat tūkstošos eiro.

Jāpiebilst, ka policija turpina darbu pie aizbēgušo jauniešu identitātes noskaidrošanas.

Svarīgākais