Izglābj Ķīšezera ledū ielūzušu vīrieti

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) šodien sniedzis palīdzību Ķīšezerā ledū ielūzušam vīrietim, aģentūrai LETA pastāstīja VUGD preses pārstāve Inga Vetere.

36 gadus vecais vīrietis no ūdens gan ticis ārā saviem spēkiem, taču pēc tam, visticamāk, spēka trūkuma dēļ vērsies pēc palīdzības.

VUGD atkārtoti aicina iedzīvotājus nestaigāt pa ledu, kad, iestājoties siltākam laikam, ledus kļūst trausls. Īpaši neizturīgs ledus ir vietās, kur ūdenskrātuvēs ietek siltāks rūpnieciski izmantots ūdens, upju grīvās un sašaurinājumos, kuģošanas ceļos, zvejnieku izcirsto āliņģu vietās. Ledus izturību mazina arī iesalušas niedres, krūmi vai citi priekšmeti. Pavasaros ledus visātrāk kūst pie krasta un zem tiltiem.

Lai palīdzētu, ielūzušajam jātuvojas rāpus vai guļus, netuvojoties līdz pašai ielūzuma vietai. Ielūzušajam apmēram no divu līdz piecu metru attāluma jāpamet aukla, sasieti apģērba gabali, garš koks vai kāds cits priekšmets. Ja glābēji vairāki, jāievēro, ka vienam no otra jāatrodas divu līdz trīs metru attālumā. Izvelkot cietušo uz ledus, tāpat rāpus jāvirzās prom no bīstamās vietas līdz krastam. Pats glābējs nedrīkst aizmirst par iespējamām briesmām ielūzt ledū.

Svarīgākais