Jēkabpilī atsavina lielu daudzumu nelegālo cigarešu

© Valsts policija

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvalde (ZRP) informē, ka strādājot pastiprināti nelegālo akcizēto preču aprites apkarošanas jomā, Jēkabpils iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas darbinieki atsavinājuši 54 120 nelegālo cigarešu bez Latvijas Republikas akcīzes markām. Par tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvietošanu (pārvadāšanu), realizāciju ievērojamā apmērā aizturēti 1972.un 1986.gadā dzimuši vīrieši – Jēkabpils iedzīvotāji, ziņo policija.

Nelegālās cigaretes ievērojamā apmērā tika atsavinātas vakar, 20.decembrī pēc pulksten 18.00 vienā no garāžām Jēkabpilī, Nameju ielā. Policijas darbinieki garāžā atsavināja 30 000 cigarešu “Premjier” ar Baltkrievijas Republikas akcīzes markām un automašīnā “AUDI A6” izņēma 320 cigaretes “Metro”, 1200 “NZ GOLD” un 15 600 “Premjier”. Uzsāktā kriminālproces ietvaros, policijas darbinieki veica sankcionētu kratīšanu vienā no aizturētā vīrieša dzīvesvietām, kurā atsavināja vēl 3200 cigaretes “NZ Gold Compact”, 1600 “ Matrix”, 2000 “Minsk city” un 200 cigaretes “NZ Sun”.

Uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 221.panta 2.daļas - Par alkoholisko dzērienu vai tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvietošanu (pārvadāšanu) vai realizāciju, ja tā izdarīta ievērojamā apmērā un ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošananās. Par minēto noziedzīgo nodarījumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Izmeklēšanas laikā tiks pārbaudīta aizturēto vīriešu saistība arī citu noziedzīgo

nodarījumu izdarīšanā.

Svarīgākais