Ogrē piedzērušies jaunieši nozog zāles trimmerus

© pixabay.com

12. decembra vēlā vakarā Valsts policija saņēma informāciju, ka no kāda Ogres veikala palīgtelpas nozagti zāles trimmeri. Par notikušo paziņoja trimmeru īpašnieks.

Ogres iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas policistiem izdevās noskaidrot, ka zādzību, iespējams, izdarījuši trīs jaunieši - 1998. gadā un 1999. gadā dzimuši puiši un 1989. gadā dzimusi jauna sieviete.

Policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka zādzību trijotne izdarījusi tās pašas dienas vakarā, ap astoņiem. Jaunieši alkohola reibumā devušies uz veikalu iegādāties grādīgo dziru un pamanījuši veikala palīgtelpu, kur tiek glabātas dažādas saimniecībā izmantojamas mantas. Pēkšņi viņiem radusies ideja - tikt pie naudas, nozogot no palīgtelpas ko vērtīgu. Ņemot vērā, ka šī telpa bija norobežota ar pagaidu vārtiņiem, jaunieši šos vārtiņus izcēluši un iekļuvuši tajā. Tur viņi atraduši vairākus konteinerus, kuros tiek glabāti dažādi saimniecībā izmantojami instrumenti. Uzlaužot viena konteinera durtiņas, ļaundari no tā nozaguši zāles trimmerus.

Noskaidrojot iespējamo vainīgo atrašanās vietu, Ogres iecirkņa policisti šīs pašas dienas vakarā un turpmāko dienu laikā viņus aizturēja.

Šobrīd policisti skaidro, kur palikušas nozagtās mantas.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175. panta trešās daļas - par zādzību, ja tā izdarīta, iekļūstot telpā, vai ja tā izdarīta no glabātavas. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.