Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Policija izjauc plānus vīrietim, kurš veicis nelikumīgas darbības

© Rīgas Pašvaldības policija

13.decembra vakarā Rīgas pašvaldības policijas Ziemeļu pārvaldes darbinieki, patrulējot Sarkandaugavā, pamanīja, ka no ceļa braucamās daļas apstādījumos iebraucis kāds Opel markas transportlīdzeklis ar piekabi, vēsta Rīgas Pašvaldības policija.

Kārtības sargi devās pie transportlīdzekļa, kur pamanīts vīrietis izgāžot no piekabes būvgružus. Kad policisti uzrunāja pārkāpēju, viņš apgalvoja, ka pirms neilga brīža jau policijas patruļa bija piebraukusi, taču izrādījās, ka viņš melo - neviena cita ekipāža šajā adresē nebija iegriezusies. Saprotot, ka triks ar citas ekipāžas pieminēšanu nav nostrādājis, vīrietis apgalvoja, ka viņa brālēns esot norādījis precīzu vietu, kur pēc vienošanās ar zemes īpašnieku atļauts izgāzt atkritumus, taču uzrādīt attiecīgo vienošanos, ne arī nosaukt zemes īpašnieka vai brālēna datus nevarēja.

Notikuma vietā sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols par atkritumu apsaimniekošanas noteikumu pārkāpšanu un konfiscēta automašīna ar piekabi. Likums paredz, ka par šo noteikumu pārkāpšanu uzliek naudas sodu fiziskajām personām no 70 līdz 1000 eiro, konfiscējot pārkāpuma izdarīšanai izmantotos transportlīdzekļus vai bez konfiskācijas.