Šā gada pirmajos divos mēnešos nedaudz mazinājies paveikto noziegumu skaits

Šā gada pirmajos divos mēnešos par 14,15% mazinājies reģistrēto noziedzīgo nodarījumu skaits, liecina Valsts policijas apkopotā informācija.

Ko norāda policijā, šogad paveikts par 1348 noziegumiem mazāk nekā pērn, bet vislielākais samazinājums skar kriminālpārkāpumus, šogad reģistrējot par 21,09% mazāk gadījumu nekā šai pašā laika periodā pērn.

Tāpat, salīdzinot ar analogu periodu pagājušajā gadā, par 15% jeb 1290 gadījumiem šī gada pirmajos divos mēnešos samazinājies uzsākto kriminālprocesu skaits.

Iekšlietu ministre Linda Mūrniece (JL) secina, ka gada pirmie divi mēneši iezīmē pozitīvu tendenci par spīti ekonomiskajai krīzei un bažām par strauju kriminogēnās situācijas pasliktināšanos. Tas liecinot, ka drošības situācija valstī ir stabila.

Pēc viņas sacītā, statistikas dati liecina arī par to, ka pagājušajā gadā veiktās strukturālās reformas ir bijušas pareizas un nav destabilizējušas drošības situāciju valstī. Dienestā maksimāli centās no darba zaudēšanas pasargāt tos policistus, kas strādā uz ielas un izmeklē noziegumus. Reformas visvairāk skāra atbalsta funkciju veicējus, skaidro ministre.

Vienlaikus Mūrniece norāda, ka šogad turpinās īpašu uzmanību pievērst preventīvajiem pasākumiem, lai novērstu laupīšanas gadījumus mantkārīgiem nolūkiem. Ministre aicina arī pašus iedzīvotājus domāt par savu personīgo un īpašuma aizsardzību laikus.

Svarīgākais