Satraucoši notikumi norisinājušies Teikā: notriec bērnu un aizbēg

© Ekrānšāviņš, "Degpunktā"

Raidījums "Degpunktā" ziņo par gadījumu Teikas mikrorajonā Rīgā, kur notriekta 9 gadus veca meitene, bet šoferis aizbraucis no notikuma vietas.

Piektdienas pēcpusdienā Biķernieku un Laimdotas ielas krustojumā notrieca 9 gadus vecu skolnieci. Aculiecinieks informēja, ka skolniece bija pārbiedēta, taču atguvās un piecēlās kājās. Vairāki cilvēki piesteidzās pie meitenes, lai pārliecinātos, ka ar viņu viss ir kārtībā. Sirmais kungs, kura automašīna uztriecās meitenei, iesēdies savā "Mercedes" un aizbraucis.

Policija ar līdzcilvēku palīdzību noskaidroja šoferi un viņš tika notverts. Automašīnu vadīja 81 gadus vecs kungs, kurš necentās slēpt to, ka ir iesaistīts šajā negadījumā. Raidījums ziņo, ka, visticamāk, pārkāpējam turpmāk būs liegtas tiesības sēsties pie auto stūres.

Latvijā

No šī gada oktobra Latvijā stāsies spēkā jauns regulējums, kas aizliegs izmantot vissezonas "M+S" riepas ziemas periodā, tā vietā nosakot nepieciešamību izmantot riepas, kas marķētas ar "kalns un sniegpārsliņa" simbolu. "Drošas braukšanas skolas" vadītājs Jānis Vanks skaidro, ka "kas der visam, neder nekam", uzsverot, ka vissezonas riepas nav pietiekami efektīvas Latvijai raksturīgajos sniega un ledus apstākļos, un ņemot vērā, ka riepu kvalitāte ir būtiska drošībai, jaunais regulējums ir atbilstošs un loģisks.

Svarīgākais