Rīgā banda piekauj un aplaupa dzīvokļa saimnieku

© Valsts policija

24. novembrī ap pulksten 19.30 pie kāda dzīvokļa saimnieka durvīm Rīgā, Bauskas ielā piezvanījuši trīs vīrieši. Ņemot vērā, ka dzīvokļa saimnieks vienu no vīriešiem pazina, viņš ielaida trijotni īpašumā. Diemžēl, šī uzticēšanās beidzās bēdīgi.

Ienākuši dzīvoklī, vīrieši dzīvokļa saimnieku piekāvuši un nolaupījuši viņam planšetdatoru, televizoru un divus mobilos telefonus. Ļaundari ar nolaupītajām mantām devās prom. Par notikušo tika informēta Valsts policija.

Policisti uzsāka nozieguma izmeklēšanu un noskaidroja aizdomās turēto vīriešu identitāti. Noskaidrojot viņu atrašanās vietu, 30. novembrī Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes policisti sadarbībā ar Rīgas Zemgales iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas policistiem visus vīriešus Rīgā aizturēja.

Aizturētie dzimuši 1972. , 1974. un 1979. gadā un visi jau agrāk nonākuši policijas redzeslokā par mantiskiem noziegumiem.
Šobrīd policija turpina skaidrot precīzākas notikušā detaļas. Policistiem ir izdevies atgūt daļu no nolaupītajām mantām.

Saistībā ar novembra beigās notikušo noziegumu uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 176. panta otrās daļas - par laupīšanu, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Vienam no aizturētajiem piemērots drošības līdzeklis apcietinājums, savukārt pārējiem - policijas uzraudzība.

Svarīgākais