Dubeņos nodeg 600 ķīpu siena

Grobiņas novada Dubeņos ugunsgrēkā līdz pamatiem nodedzis angārs, kurā tika glabāts sezonai sagādātais kurināmais – aptuveni 600 ķīpas salmu, ziņo Grobiņas novada dome. Ugunsnelaime nodarījusi aptuveni 25 000 latu lielus postījumus.

Degšana sākusies vakar ap pus deviņiem rītā. Policija pagaidām oficiālu informāciju nesniedz, taču pieļauj, ka notikusi ļaunprātīga dedzināšana.

Grobiņas novada Dubeņos pirms vairākiem gadiem tika uzbūvēta moderna, ar biomasu kurināma katlumāja, kas bija paredzēta tuvējā daudzdzīvokļu mikrorajona apkurināšanai. Dubeņu pārvaldnieks Juris Dabars portālam nra.lv stāsta, ka nodedzis kurināmais, ar kuru vietējo ciematu varētu apsildīt aptuveni mēnesi. “Turpinām kurināmā iepirkšanu, cilvēki bez siltuma ziemā neapliks. Katlumāja apsilda lielāko daļu ciema un arī skolu, tai gan ir arī autonomā apkure,” saka J. Dabars. Kurināmajam ir atrasta arī pajumte, taču skaļi par to Dubeņu pārvaldnieks nerunā, jo baidās, ka iespējamie dedzinātāji to varētu atklāt.

Latvijā

Tā dēvētās nodokļu reformas ietvaros par vienu procentu punktu tika samazinātas iemaksas banku pārvaldītajos pensiju otrā līmeņa fondos. Šis viens procentu punkts tiks novirzīts valsts pārvaldītajā pirmajā pensiju līmenī. Tā kā šī pārbīde noteikta uz četriem gadiem, tad tiek lēsts, ka šajā laikā bankas nesaņems 616 miljonus eiro.

Svarīgākais