Policijai joprojām neizdodas atrast eksāmenu nopludinātājus

© www.nra.lv

Pagājuši trīs mēneši, kopš Valsts policija (VP) uzsākusi kriminālprocesu par centralizētā matemātikas eksāmena uzdevumu noplūdi, taču izmeklēšanā vēl neesot rezultātu, kurus būtu iespējams atklāt plašākai sabiedrībai.

Nav arī zināms, kad eksāmenu noplūde varētu notikt. Rīgas reģiona policijas pārvaldes pārstāvis Edgars Dudko norāda, ka izmeklēšanas interesēs nevar sniegt informāciju arī par to, vai policija ir nonākusi pie kādiem pavedieniem, kas liecinātu, ka izmeklēšana ir pavirzījusies uz priekšu.

nra.lv jau informēja, ka 5. jūnijā septiņas stundas pirms matemātikas eksāmena kāda persona ar segvārdu „Godmanis” pārbaudes darba uzdevumus ievietojis portālā urlas.lv. Valsts policija noskaidrojusi, ka internetā publicētie centralizētie matemātikas eksāmeni atbilst oriģināliem un ierosinājusi kriminālprocesu par noziedzīgiem nodarījumiem valsts institūciju dienestā, lai noskaidrotu, kā eksāmeni no atbildīgajām iestādēm noplūduši, tomēr tālākas ziņas par izmeklēšanas gaitu kopš tā brīža nav bijušas pieejamas.

Centralizētais eksāmens matemātikā šogad pirmo reizi bija jākārto visiem 27 736 vidusskolas beidzējiem. Valsts izglītības satura centra (VISC) veiktā rezultātu analīze liecina, ka informācijas noplūde eksāmena rezultātus nav ietekmējusi, tāpēc pārbaudījuma rezultāti netika anulēti.

VISC šogad saņēmis 162 vidusskolēnu apelācijas, galvenokārt par latviešu valodas un literatūras eksāmenu. 17 gadījumos mainīts vērtējums, bet 11 gadījumos vērtējums mainīts kādā no eksāmena daļām. Protestējot pret finansējuma samazinājumu izglītībā, eksāmenu vērtētāji šogad katru darbu labojuši tikai vienreiz. Lai nodrošinātu objektivitāti, parasti katru eksāmenu vērtē vismaz divi pedagogi.

Svarīgākais