Vīrietis izmanto sievietes un viņas bērnu uzticību un apzog dzīvokli

Attēlam ir ilustratīva nozīme © Ģirts Ozoliņš/ F64 Photo Agency

Vakar, 28. novembrī, Valsts policija saņēma informāciju no kādas sievietes, kura apgalvoja, ka ir apzagts viņas dzīvoklis Rīgā, Vaidelotes ielā. Notikuma vietā ieradās Rīgas Kurzemes iecirkņa policisti.

Sieviete pastāstīja, ka šajā pašā dienā viņa esot palūgusi savam paziņam viņas dzīvoklī pieskatīt savus trīs bērnus, kamēr pati ir izgājusi. Vīrietis bijis atsaucīgs un piekritis. Kad māte jau bija aizgājusi prom, vīrietis viņas bērnus izvedis laukā, lai viņi paspēlētos, bet pats devies prom, un bērniem solījis, ka drīzumā atgriezīsies. Pēc ilgas gaidīšanas un nosalšanas vecākais, apmēram 12 gadus vecais bērns, kuram bijušas dzīvokļa atslēgas, ierosinājis pārējiem vairāk negaidīt savu pieskatītāju un doties iekšā.

Ienākot dzīvoklī, bērni pamanījuši, ka visas mantas ir izmētātas un ir pazudusi visa elektronika un sadzīves tehnika. Bērni tūdaļ piezvanīja mātei, kura steidzās mājās un izsauca policiju.

Policisti, apsekojot tuvāko apkārtni, pamanīja aizdomās turēto 1984. gadā dzimušo sievietes draugu, kurš jau iepriekš sodīts par dažādiem noziegumiem. Vīrietis tika aizturēts un nogādāts policijas iecirknī. Policistiem izdevās noskaidrot, ka zādzību viņš, iespējams, nav izdarījis viens, bet pasaucis palīgā savu draugu. Policistiem ir izdevies noskaidrot arī šī vīrieša identitāti un šobrīd norit darbs, lai viņu aizturētu.

Nozagtās mantas vīrieši jau bija paspējuši ieķīlāt lombardā, bet daļu no tām policisti jau ir atguvuši.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175. panta trešās daļas - par zādzību, ja tā izdarīta, iekļūstot dzīvoklī. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Aizturētais vīrietis šobrīd atrodas izolatorā.

Svarīgākais