Policija eksperimentā Valkā pārliecinās, ka pusaudzim nerodas grūtības nopirkt alkoholu

Vidzemes reģiona pārvaldes Prevencijas grupas un Valkas iecirkņa Kārtības policijas nodaļas darbinieki vakar reida laikā Valkā pārliecinājušies, ka pusaudzim pilsētā nav īpašu grūtību nopirkt alkoholu - piecās no astoņām tirdzniecības vietām pusaudzim alkohols pārdots.

Kā aģentūru LETA informēja Prevencijas grupas vecākā inspektore Dace Jukāma, vakar policijas darbinieki veica iepriekš plānotu reidu tirdzniecības vietās Valkā, lai kontrolētu, kā pārdevēji ievēro aizliegumu tirgot alkoholu un tabakas izstrādājumus nepilngadīgām personām. Pārkāpumi tika konstatēti piecās no astoņām tirdzniecības vietām, kurās tika veikti kontrolpirkumi.

Pusaudzim - 14 gadus vecam zēnam - alu bez personu apliecinoša dokumenta uzrādīšanas nepārdeva trīs tirdzniecības vietās - veikalos "Top", "Ābele" un SIA "Dēmons" veikalā Blaumaņa ielā. Citos veikalos pārdevēja nelūdza jaunietim uzrādīt personu apliecinošu dokumentu un pārdeva alkoholu, nepārliecinoties par pircēja vecumu.

Kā informē Prevencijas grupas vecākā inspektore Vineta Kaģe, likums uzliek par pienākumu pārdevējai pārliecināties par personas vecumu, pirms pārdot alkoholu vai tabakas izstrādājumus.

Konstatējot likuma pārkāpumu, tirgotājiem tika noformēts administratīvā pārkāpuma protokols, kas tiks izskatīts Valsts policijas vai Pašvaldības policijas iestādē, un pārdevējai par šo pārkāpumu paredzēts naudas sods no 200 līdz 250 latiem.

Svarīgākais