TRAĢISKI: Uz dzelzceļa sliedēm pašnāvību izdara Latvijā zināms vēsturnieks

© F64

Trešdienas rītā gar dzelzceļa sliedēm tā sauktajā "56.kilometrā", kur agrāk atradās dzelzceļa stacija guļ dokumentu kaudze, kuru parakstījušas vairākas valstī svarīgās amatpersonas. Šie papīri pieder pazīstamajam vēsturniekam Indulim Ronim, kurš otrdienas vakarā, iespējams, meties zem vilciena, kas bija ceļā no Rīgas uz Tukumu.

Raidījums "Degpunktā" vēsta, ka pēc vilciena mašīnista teiktā notikušais izskatās pēc pašnāvības. Vīrietis pēkšņi parādījies uz sliedēm, pagriezies ar seju pret vilcienu un sekojis sitiens. Šajā posmā apturēta dzelzceļa satiksme. Negadījumā iekļuvušā vilciena pasažieri izsēdināti, vilciens nosūtīts tālāk uz Rīgu. Pēc aculiecinieku stāstītā notriektais vīrietis burtiski sarauts gabalos.

Raidījums "Degpunktā" informē, ka šajā posmā vilciens pēdējo reizi cilvēku bija notriecis pirms trim gadiem. Policija šobrīd par notikušo sākusi kriminālprocesu.

Latvijā

Augstākā tiesa atteikusies ierosināt kasācijas tiesvedību lietā, kurā bijušajam Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Personālvadības pārvaldes direktora vietniekam Uldim Bāram piespriests sabiedriskais darbs par apzināti nepatiesu ziņojumu par sevišķi smaga nozieguma izdarīšanu nolūkā panākt kriminālprocesa sākšanu pret noteiktām amatpersonām, noskaidroja aģentūra LETA.

Svarīgākais