Policija Cēsu pusē aizturējusi trīs personas par veikala aplaupīšanu

© Ekrānšāviņš

18.novembrī policija aizdomās par laupīšanu aizturēja 3 personas. Ap pulksten 19:20 Cēsu policijā tika saņemta informācija par laupīšanu Vecpiebalgas novadā, Kaives pagastā, kur kādā veikalā trīs personas maskās, fiziski iespaidojot pārdevēju, nolaupīja kases aparātu un alkoholiskos dzērienus.

Pēc informācijas saņemšanas policija nekavējoties uzsāka operatīvās meklēšanas pasākumus un jau pavisam drīz, sadarbojoties Vidzemes reģiona un Rīgas ceļu policistiem, aizdomās turētās personas aizturētas.

Aizturēti trīs 1987.gadā, 1979.gadā un 1976.gadā dzimuši vīrieši, kuri jau iepriekš nonākuši policijas redzeslokā par dažādiem mantiskiem noziegumiem. Vienu no aizdomās turētām personām aizturēja Valsts policijas Galvenās kārtības policijas Satiksmes uzraudzības un koordinācijas biroja ekipāža, kas tobrīd atradās Vidzemes reģiona pārvaldes apkalpojamā teritorijā, savukārt vēl divas personas aizturēja Vidzemes Satiksmes uzraudzības rotas ekipāža.

Aizturētās personas savu vainu atzinušas. Pie aizturētajiem policija atrada daļu naudas un arī nolaupīto alkoholu. Par laupīšanu sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 176.panta 1.daļas „Par svešas kustamas mantas nolaupīšanu, ja tā saistīta ar vardarbību vai vardarbības piedraudējumu (laupīšana)”, kas paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Svarīgākais