Kriminālvajāšanā nodod lietu par Liepājā atrasto vīrieša līķi

© Valsts policija

Šā gada vasarā Liepājā, Baseina ielā tika atrasts vīrieša līķis. Uz aizdomu pamata par nozieguma izdarīšanu aizturētas divas personas.

7. jūlijā plkst. 09:30 Liepājā, Baseina ielā kādā dzīvoklī atrasts 1968. gadā dzimuša vīrieša līķis ar vardarbīgas nāves pazīmēm - sitām brūcēm.

Kriminālprocesa ietvaros tika aizturēts 1978.gadā dzimis vīrietis un 1977.gadā dzimis vīrietis. Visiem trīs vīriešiem kopīgas alkohola lietošanas laikā, izcēlās konflikts un bija arī kautiņš, kā rezultātā 1968.gadā dzimušais vīrietis, gūto galvas traumu rezultātā, miris.

Par notikušo ierosināts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 125.panta 3.daļas - par smagu miesas bojājumu nodarīšanu, kuru rezultātā iestājās personas nāve. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz piecpadsmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Abiem aizturētajiem vīriešiem ir piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums. Viens no vīriešiem šo noziegumu pastrādājis laikā, kamēr atradās probācijas uzraudzībā par iepriekš pastrādātu slepkavību.

Policija ir pabeigusi kriminālprocesa izmeklēšanu un nodevusi to tālāk prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai.

Latvijā

Latgales rajona tiesā Rēzeknē prokurore tiesu debatēs ir lūgusi piespriest vienu gadu un sešu mēnešu cietumsodu biedrības "Gribu palīdzēt bēgļiem" projektu vadītājai Ievai Raubiško apsūdzībās par nelikumīgas robežas šķērsošanas organizēšanu personu grupai.

Svarīgākais